De tunnels
Boek

De tunnels (2018)/ Dave Eggers, vertaald door Karin Pijl

Als Gran Bloempjes (12) naar Carrousel verhuist, ontdekt hij dat er een wereld vol tunnels bestaat. Daardoor verdwijnen huizen en zelfs een deel van de school in een donker gat. Met zijn klasgenote Catalina Catalan gaat hij op onderzoek uit in de ondergrondse wereld. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 12-jarige Gran Bloempjes moet met zijn zusje Maisie en ouders naar het plaatsje Carrousel verhuizen. Zijn vader is werkeloos, maar hoopt daar werk te vinden. Zij komen in een huis dat voor een deel scheef staat. En onder de grond rommelt het aardig, waardoor sommige huizen en een deel van de school in een gat verdwijnen. Samen met zijn klasgenote Catalina Catalan gaat Gran naar de ondergrondse wereld en gaan ze de strijd aan tegen de Holtes, die de aarde met tunnels ondergraven. Goed opgebouwd, spannend en mysterieus verhaal, vlot leesbaar in 113 korte hoofdstukken. De hoofdstukken zijn met een zwarte lijn omkaderd voorzien van veel zwart-witte illustraties, waardoor een prettige bladspiegel ontstaat (vooral belangrijk voor minder ervaren lezers). Bij Gran in huis zijn er geldproblemen en verdriet, terwijl de Holtes alleen bestreden kunnen worden als boven de grond geluk is. Een duidelijke moraal, maar verwerkt in een fantasierijk verhaal. De veelbekroonde bestsellerauteur is bekend door zijn boeken voor volwassenen en in Nederland o.a. vanwege 'Max (en de Wild Things)', een roman gebaseerd op het prentenboek 'Max en de maximonsters' van Maurice Sendak. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048843459 | 349 pagina's

Titel De tunnels
Auteur Dave Eggers
Secundaire auteur Karin Pijl ; Aaron Renier
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, 2018
Overige gegevens 349 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Illustraties binnenwerk: Aaron Renier. - Vertaald uit het Engels - Vertaling van: The lifters. - New York : Alfred A. Knopf, 2018
ISBN 9789048843459
PPN 416764290
Genre avonturenroman - sprookjes
Thematrefwoord Tunnels ; Magie ; Verhuizen
Taal Nederlands