Dit doet even pijn
Boek

Dit doet even pijn uit het dagboek van een jonge dokter (2018)/ Adam Kay, vertaald [uit het Engels] door Dennis Keesmaat

Teksten uit het dagboek van een voormalige arts in opleiding, waarin hij vertelt over zijn ervaringen - uitdagingen, dilemma's en patiëntencontacten - in de verloskunde en gynaecologie van de Engelse National Health Service.

Aanwezigheid

Recensie

Korte teksten uit het dagboek van een (voormalig) arts in opleiding. Hij is actief in de verloskunde en gynaecologie van de Engelse National Health Service (NHS). Op zeer vermakelijke en soms ook ontroerende wijze vertelt hij over zijn dagelijkse praktijk. Over de uitdagingen, de morele dilemma's, de grappige situaties met patiënten, de uitputting door de vele overuren, het effect van werk op privéleven en de stand van zaken in het Britse zorgstelsel. Medische termen die in zijn omschrijvingen voorbij komen worden steeds in begrijpelijke taal uitgelegd. Erg boeiend en bij vlagen zeer grappig boek, een aanrader voor zowel (toekomstige) artsen als voor mensen zonder specifieke medische kennis.Het voorwoord is geschreven door Victor Mids. De auteur is tegenwoordig cabaretier en scriptschrijver.

Specificaties

Nederlands | 9789044636727 | 269 pagina's

Titel Dit doet even pijn : uit het dagboek van een jonge dokter
Auteur Adam Kay
Secundaire auteur Dennis Keesmaat
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2018
Overige gegevens 269 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaling van: This is going to hurt. - (c)2017
ISBN 9789044636727
PPN 413538753
Rubriekscode 602.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Coassistentschap; Engeland; Dagboeken
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Coassistentschap