Blueberry
Boek

Blueberry integrale uitgave. 4 ([2017])/ ... Giraud, vertaling [uit het Frans] van De mijn van Prosit en Het spook van de goudmijn: Mat Schifferstein

Recensie

Vierde album van een verzorgde serie in hardcover van negen delen met daarin steeds drie avonturen rond de beroemde Westernheld Blueberry, die qua uiterlijk sterk op Jean Paul Belmondo lijkt. De hier opgenomen verhalen stammen uit het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Allereerst is er 'Generaal Geelkop', die deels op Custer gebaseerd is, een indianenhater van de eerste orde die niets ontziend probeert hen uit te roeien. Het verhaal speelt in de winter, wat Giraud de kans biedt fraaie sneeuwtaferelen te integreren. Daarna volgen 'De mijn van Prosit' en 'Het spook van de goudmijn' die samen een tweeluik vormen. Prosit is een leugenachtige Duitser die nergens voor terugdeinst om een goudmijn terug te vinden die in het heilige gebied van de Apachen ligt. De drie verhalen vormen het begin van een lange serie stripverhalen die door zowel de ijzersterke scenario's als de steeds meer geavanceerde realistische tekeningen gerekend worden tot het beste dat er toen op het gebied van westernstrips verscheen. Voorin staat ook nu weer een informatief achtergrondartikel. Sterk aanbevolen.

Specificaties

Nederlands | 9789085584841 | 169 pagina's

Titel Blueberry : integrale uitgave. 4
Uniforme titel Generaal Geelkop De mijn van Prosit Het spook van de goudmijn
Auteur ... Giraud
Secundaire auteur ... Charlier ; Mat Schifferstein
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Brussel : Dargaud Benelux, [2017]
Overige gegevens 169 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Bevat: Generaal Geelkop. - Vertaling van: Général "Tête Jaune". - Neuilly-sur-Seine : Dargaud, 1971. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Semic Press, 1974. - (Een avontuur van luitenant Blueberry) ; De mijn van Prosit. - Vertaling van: La mine de l'Allemand perdu. - Neuilly-sur-Seine : Dargaud, 1972. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Semic, 1974. - (Een avontuur van luitenant Blueberry ; 12) ; Het spook van de goudmijn. - Vertaling van: Le spectre aux balles d'or. - Neuilly-sur-Seine : Dargaud, 1972. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Semic, 1975. - (Een avontuur van luitenant Blueberry ; 13)
ISBN 9789085584841
PPN 413700208
Genre stripverhaal - wild-west roman
Taal Nederlands