Boerderij
Boek

Boerderij een schuif- en speelboek ([2017])

Welk dier legt eieren, eet graag mais en zegt 'tok tok'? En welk dier eet gras, heeft een vacht van wol en zegt 'beh'? Vierkant hardkartonnen prentenboek met zwart-witte tekeningen met een steunkleur en drie beweegbare puzzelstukjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Jonge baby's zien aanvankelijk vooral zwart-witte geometrische figuren goed. Tekeningen met dikke zwarte omlijning kunnen daarvan een voortzetting zijn. Grafisch ontwerper Surya Sajnani baseert zich op dit principe bij het ontwerpen van de illustraties in haar boeken voor jonge kinderen. Dit kartonboekje is gemaakt in deze stijl met daarin vier boerderijdieren: kip, varken, schaap en koe. Op de linkerpagina worden in de korte tekst, omlijst door een decoratieve rand en een kleine tekening, per dier enkele kenmerkende eigenschappen opgenoemd. Het kind kan aan de hand daarvan de naam van het dier raden. Op de illusratie op de rechterpagina zijn de dieren vormgegeven in speelse, eenvoudige zwart-witte tekeningen met dikke lijnen, en een enkel kleuraccent in steunkleur geel. In elke tekening zijn drie stevig uitgevoerde schuifjes aangebracht, die in de juiste posities de volledige tekening laten zien. De tekeningen zijn visueel sterk, het schuiven met de puzzelstukjes voegt een speels element toe. Het boekje is vormgegeven in stevig vierkant karton. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Dierentuin'*. Vanaf ca. 1,5 jaar, maar als kijkboekje ook leuk voor baby's en dreumesen.

Specificaties

Nederlands | 9789021678238

Titel Boerderij : een schuif- en speelboek
Auteur Surya Sajnani
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma kinder- & jeugdboeken, [2017]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 19 cm
Annotatie (c)Illustraties: Surya Sajnani - Vertaald uit het Engels - Op omslag: Wee gallery® - voornamelijk zwart-wit illustraties met een geel accent - Vertaling van: Farm : a slide and play book. - London : QED Publishing, 2016
ISBN 9789021678238
PPN 413353001
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Boerderijen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands