Dierentuin
Boek

Dierentuin een schuif- en speelboek ([2017])

Welk dier heeft gekleurde veren, eet graag fruit en kan hard krijsen? En welk dier heeft een lang lijf, een lange tong en kronkelt? Vierkant hardkartonnen prentenboek met zwart-witte tekeningen met een steunkleur en drie beweegbare puzzelstukjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een mooi vormgegeven, interactief schuif- en speelboek, om naar te kijken, samen te lezen én mee te spelen. Dit kartonboek heeft vierkante pagina's met afgeronde hoeken, met daarop zwart-witte illustraties met hier en daar een enkel felgroen accent. Elke dubbele pagina heeft links een raadsel in tekst, omgeven door een versierd kader, en rechts een illustratie. De raadsels zijn goed op de doelgroep afgestemd, met steeds drie korte hints ('Ik ben een grote kat. Mijn vacht is gestreept. Ik verstop me graag. Wie ben ik?'). In de lijntekeningen in verschillende diktes zijn drie kartonnen schuifjes aangebracht, die omhoog en omlaag kunnen. De tekening onder de schuifjes correspondeert met die er bovenop; pas alle schuifjes op de juiste plek staan komt het plaatje van het gezochte dier tevoorschijn, met ook de naam erbij gedrukt. De schuifjes zijn eenvoudig met één vinger te bedienen, en de pagina's zijn erg dik, waardoor het schuifsysteem goed bestand is tegen enthousiast gebruik. Ook verkrijgbaar in dezelfde uitvoering: 'Boerderij'*. Als kijkboek al geschikt voor baby's en dreumesen, als interactief speelboek vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021678245

Titel Dierentuin : een schuif- en speelboek
Auteur Surya Sajnani
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma kinder- & jeugdboeken, [2017]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 19 cm
Annotatie (c)Illustraties: Surya Sajnani - Vertaald uit het Engels - Op omslag: Wee gallery® - voornamelijk zwart-wit illustraties met een groen accent - Vertaling van: Jungle : a slide and play book. - London : QED Publishing, 2016
ISBN 9789021678245
PPN 413352994
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dierentuinen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands