De grond onder je voeten
Boek

De grond onder je voeten ([2017])/ Charlotte Guillain en Yuval Zommer, vertaling [uit het Engels]: Nannie Nieland-Weits ; redactie: Ida Schuurman

Wat bevindt zich onder de grond? Reis mee door de lagen van de aarde tot de aardkorst, tot je er aan de andere kant weer uitkomt! We zien kabels, dieren, de metro en archeologische vondsten. Leporello uitvouwbaar tot 2,50 meter met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Wat bevindt er zich in de grond onder je voeten? Dat toont dit prentenboek in een 2,5 meter lange en 0,32 cm brede leporello: buizenstelsels, kabels, allerlei dieren, het riool en archeologische vondsten. Nog lager rijdt de metro, en weer lager zijn er allerlei soorten afzettingsgesteenten met metalen en mineralen. Dat deel van ca. 35 km diep noemt men de aardkorst. Maar daaronder is nog veel meer te vinden, tot je meer dan 6300 km verder bij het middelpunt van de aarde beland bent. Bij dat punt aangekomen, kan de leporello omgedraaid worden en gaat de reis weer omhoog, om uiteindelijk in een natuurgebied weer boven de grond te komen. Stevige kartonnen leporello (zit vast aan de voorkant van het stevige omslag) met gedetailleerde getekende illustraties in vrij natuurgetrouwe kleuren die heel veel geologische informatie geven. Daarbij staan veel korte informatieve teksten in een duidelijke letter, waarin de kinderen regelmatig worden aangesproken. De teksten zijn in de illustraties gedrukt. Door inhoud en vorm een heel interessante uitgave voor een groot lezerspubliek. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059568204

Titel De grond onder je voeten
Auteur Charlotte Guillain
Secundaire auteur Yuval Zommer ; Nannie Nieland-Weits ; Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine Uitgevers, [2017]
Overige gegevens leporello (21 ongenummerde pagina's) - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Vertaling van: The street beneath my feet. - Londen : Words & Pictures, The Quarto Group, (c)2017
ISBN 9789059568204
PPN 41335315X
Rubriekscode 563
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geologie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Geologie