Molly's game
DVD

Molly's game ([2018])/ a film by Aaron Sorkin

De 26-jarige rechtenstudent Molly Bloom maakt fortuin met het organiseren van clandestiene pokerwedstrijden voor filmsterren en zakenlieden, maar dan komt de FBI haar op het spoor.

Aanwezigheid

Recensie

Aaron Sorkin, scenarioschrijver van onder meer 'The newsroom' en 'The social network' schreef voor zijn eerste film als regisseur ook zelf het scenario, gebaseerd op het autobiografische boek* van Molly Bloom. In 2002 moet Olympisch skiester Molly na een ernstig ongeluk stoppen met haar sport. In plaats van een studie rechten wil ze eerst een jaartje werken en krijgt een baantje als serveerster in een nachtclub in Los Angeles. Daar komt ze in contact met een zakenman die ze gaat helpen bij het organiseren van clandestiene pokerwedstrijden voor filmsterren en zakenlieden. Molly is daarin erg succesvol, eerst in Los Angeles, later in New York. Haar contacten met Russische en Italiaanse misdadigers brengen haar onder de aandacht van de FBI. De recensenten geven 3 of 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Gebaseerd op het gelijknamige boek dat Bloom zelf schreef, waardoor het iets te veel een heldenverhaal wordt. Maar wel een intelligent, intrigerend en ondanks de lange speelduur heel soepel verteld heldenverhaal.' Belinda van de Graaf (Trouw 28-12-'17): '(...) een snel pokerepos vol verbaal vuurwerk, waarin Jessica Chastain als de pokermadam en Idris Elba als haar zwarte advocaat gloriëren. (...)' De film was genomineerd voor een Oscar, twee Golden Globes en een BAFTA.

Specificaties

Engels | 8713045249472

Titel Molly's game
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Aaron Sorkin ; Jessica Chastain ; Idris Elba ; Kevin Costner ; Molly Bloom
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (140 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands en Frans ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Molly Bloom - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Pascal Pictures, 2017
ISBN 8713045249472
PPN 417217080
Thematrefwoord Pokeren
Taal Engels