Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Oude Grieken
Boek

Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Oude Grieken ([2018])/ Sarah Devos, met illustraties van Heleen Brulot ; revisie: De Witregel

Waarom kregen Griekse jongens een slaaf mee naar school? Wat was het paard van Troje? Professor Kleinbrein vertelt je, met veel grapjes, alles wat je maar weten wilt over de oude Grieken. Met veel grappige zwart-wittekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Koning Midas die alles in goud kon veranderen, de list met het paard van Troje en de heldendaden van Odysseus: dit zijn sprookjes en mythen uit het oude Griekenland. Maar hoe leefden de gewone Grieken eigenlijk? Deel uit de reeks 'Professor Kleinbrein', waarin de auteur (via de professor) op speelse, toegankelijke wijze vertelt over de leefwijze van de Oude Grieken. Na een tijdlijn en een kort overzicht van belangrijke feiten door de eeuwen heen volgt een verkorte versie van de geschiedenis van de Griekse Oudheid, in verhaalvorm aangeboden en doorspekt met humor. De korte teksten in een grote letter zijn vlot leesbaar en worden rijkelijk afgewisseld met getekende zwart-witillustraties die zowel informatief als humoristisch zijn. Kaders met leuke weetjes en mythen in woord en beeld verrijken de tekst. Het geheel zal de beoogde doelgroep zeker aanspreken en omvat vele thema's: van oorlogen tot Griekse kunst en van slavenarbeid tot de Olympische Spelen. Ook goden en godinnen, het dagelijks leven, de kindertijd en beroemde bouwwerken ontbreken niet. Met inhoudsopgave; zonder register. In de genoemde reeks verscheen ook uitgaven over de Romeinen, ridders (beide in 2016) en Egyptenaren* (2017), ook geschikt voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401448550 | 164 pagina's

Titel Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Oude Grieken
Auteur Sarah Devos
Instelling /De Witregel, Gouda
Secundaire auteur Heleen Brulot
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 164 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
ISBN 9789401448550
PPN 417461216
Rubriekscode 923.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Griekse Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Griekse Oudheid

Relaties/Serie

Professor Breinstein
Boek

Professor Breinstein (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Devos