Wind
Boek

Wind ontdek, knutsel en experimenteer! ([2017])/ Isabel Thomas, Pau Morgan, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Sabine Van Humbeeck

Lees van alles over wind en doe allerlei proefjes met zelfgemaakte voorwerpen. Met veel kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit boek vind je van alles over de wind: het weer, de windkracht en hoe de natuur en de mensen wind gebruiken. Deze vier hoofdstukken staan alleen vermeld in de inhoudsopgave, in het boek loopt alles gewoon in elkaar over. Per twee bladzijden tekst zie je een 'ontdek'-, 'experimenteer'- of 'knutsel'-vaantje. Voor het experimenteren wordt vaak geknutseld en met de knutsels wordt geëxperimenteerd, dus deze indeling is zinloos. De maakopdrachten worden uitgelegd aan de hand van stap-voor-stap-tekeningen en zijn goed te doen voor bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs. Met de door henzelf gemaakte objecten kunnen ze 'spelen' met de wind, waardoor ze zich meer betrokken voelen bij het onderwerp. De teksten met informatie en weetjes zijn duidelijk en gaan vergezeld van veel tekeningen. De vele teksten en illustraties vormen toch een eenheid door een beperkt kleurgebruik voor de achtergronden en de tekeningen. Dit alles maakt het tot een mooi vormgegeven informatief (project)boek. Deel uit de serie 'Wondere wereld'; een ander deel is 'Water'*. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463079754 | 64 pagina's

Titel Wind : ontdek, knutsel en experimenteer!
Auteur Isabel Thomas
Secundaire auteur Pau Morgan ; Sabine Van Humbeeck
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Klavertjevier, [2017]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Isabel Thomas, illustraties: Pau Morgan - Met register - Vertaling van: Wind. - QED Publishing, (c)2016. - (What on earth?)
ISBN 9789463079754
PPN 416424392
Rubriekscode 555.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wind; Experimenten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wind

Relaties/Serie

Wondere wereld
Boek

Wondere wereld (2017-...)

vol.
Uitgeleend