Jan Cremer, de onverbiddelijke
Boek

Jan Cremer, de onverbiddelijke biografische beeldroman (juni 2017)/ Ruud den Drijver, 1, / bijdragen artwork: Marissa Delbressine ; inkleuring: Marsha Onderstijn, Darija Ciuzelyte

Beeldroman over de beginjaren van de schrijver Jan Cremer (1940) als hij succes heeft met zijn provocerende roman 'Ik Jan Cremer'.

Aanwezigheid

Recensie

De Nederlandse auteur en beeldend kunstenaar Jan Cremer (1940) heeft naam gemaakt met zijn semi-autobiografische romans 'Ik Jan Cremer' die indertijd veel verontwaardiging hebben gewekt, maar ook hoge verkoopcijfers kenden. Typerend voor hem waren zijn rauw woordgebruik, onverbloemde seksscènes en afzetten tegen de gevestigde orde. De Verenigde Staten boden hem de ruimte die hij in Nederland miste. Dit komt duidelijk naar voren in deze beeldroman, waarin vooral Cremers tijd in Amerika veel aandacht krijgt. De opvallende kleurtekeningen van Dick Matena waren eigenlijk bedoeld voor een animatiefilm en zijn bijzonder geslaagd. De begeleidende tekst in zeer eenvoudige stijl kent geen distantie ten opzichte van de hoofdfiguur die als held wordt afgeschilderd - in tegenstelling tot de uitgevers en journalisten die in dit boek een duistere rol spelen. Als eerste introductie tot de bijzondere wereld van deze omstreden kunstenaar is het boek echter geschikt, terwijl kenners van Cremers boeken en schilderijen hun hart kunnen ophalen aan Matena's 'onverbiddelijke' tekeningen.

Specificaties

Nederlands | 9789082654905 | 224 pagina's

Titel Jan Cremer, de onverbiddelijke : biografische beeldroman
Auteur Ruud den Drijver
Secundaire auteur Dick Matena ; Marissa Delbressine ; Marsha Onderstijn
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Amsterdam : Scorpio Press, juni 2017
Overige gegevens 224 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789082654905
PPN 417163371
Genre biografie
Thematrefwoord Cremer, Jan
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Jan Cremer, de onverbiddelijke
Boek

Jan Cremer, de onverbiddelijke biografische beeldroman (2017-...)

vol. 1
Uitgeleend
Ruud den Drijver