Voorbij de vorm
Boek

Voorbij de vorm mindfulness als weg ([2018])/ Stephan Bodian, vertaald uit het Engels door Mieke Berger en Justus Kramer Schippers

Nieuwe visie op mindfulness en meditatie als middelen tot het bereiken van Zijnsbesef. Met talrijke voorbeelden van meditaties, richtlijnen, oefeningen en dialogen.

Aanwezigheid

Recensie

Mindfulness kan omschreven worden als de liefdevolle oordeelloze aandacht voor het huidige moment. Dat zulks een heilzame uitwerking heeft op geest en lichaam en bijdraagt tot een gevoel van geluk is ook wetenschappelijk bewezen. De auteur, tevens psychotherapeut, gaat evenwel verder en waarschuwt de lezer voor een mogelijke valkuil die erin bestaat de techniek van mindfulness steeds te willen verbeteren zonder ooit 'afgestudeerd' te zijn. Trigger voor zijn theorie was het zinnetje 'de zoeker is wat gezocht wordt' om aldus mindfulness te ontstijgen en niet meer als een methode te zien om iets te verkrijgen maar als een hulpmiddel om te ontdekken wie je altijd al bent geweest, hetgeen de auteur Zijnsbesef noemt. In zeven hoofdstukken 'begeleidt' de auteur de lezer naar dit 'awakened awareness', het besef er te Zijn zoals je bent. Elk hoofdstuk bevat verschillende praktische meditaties, duidelijk aangegeven in grijze kaders, richtlijnen, concrete oefeningen en een dialoog, gebaseerd op en geput uit de jarenlange praktijk van de auteur zodat het boek een leidraad, gids wordt in de vervolmaking van hetgeen mindfulness beoogt. Duteur schreef ook 'Boeddhisme voor dummies', werkt als psychotherapeut en is autoriteit op het gebied van mindfulness. Nieuwe kijk op mindfulness en meditatie.

Specificaties

Nederlands | 9789491411847 | 159 pagina's

Titel Voorbij de vorm : mindfulness als weg
Auteur Stephan Bodian
Secundaire auteur Mieke Berger ; Justus Kramer Schippers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Samsara, [2018]
Overige gegevens 159 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Beyond mindfulness. - 2017
ISBN 9789491411847
PPN 413251462
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mindfulness
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Mindfulness