Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Worm
Boek

De Worm van bron tot monding : 11 routes langs het grensriviertje tussen het Aachener Wald en de Roer ([2018])/ Olaf Op den Kamp

Routebeschrijvingen van tien rond- en lijnwandelingen van 4-16 km plus een fietstocht die het hele stroomgebied verkennen van de Worm, een zijriviertje van de Roer, in het grensgebied van Limburg en Duitsland. Aangevuld met informatie over flora, fauna en cultuurhistorische achtergronden.

Aanwezigheid

Recensie

De Worm is een zijriviertje van de Roer en ligt in het grensgebied van Limburg en Duitsland. In deze wandelgids staan tien rond- en lijnwandelingen plus een fietstocht die het hele stroomgebied van deze 53 km lange rivier verkennen. Beginnend in Aken en via Kerkrade en Landgraaf eindigend in de buurt van Heinsberg in Duitsland. De wandelingen zijn gemiddeld 13 km, maar de auteur, die al meer gidsjes op zijn naam heeft staan, biedt allerhande inkortingen en verlengingen aan. De routes zijn naast informatie over flora, fauna en cultuurhistorische achtergronden, voorzien van complete routebeschrijvingen (de wandelingen zijn ongemarkeerd) en overzichtskaartjes. De kaartjes zijn in kleur en de route is duidelijk aangegeven, maar het verdient toch aanbeveling om er een kaart op grotere schaal naast te raadplegen. De gids is geïllustreerd met veel kleurenfoto's die je meenemen in de wereld van kuuroorden, Teutoonse wouden, burchten en verlaten mijnen. Een fijn gidsje om een toeristisch minder bekend gebied te gaan ontdekken.

Specificaties

Nederlands | 9789491561979 | 127 pagina's

Titel De Worm : van bron tot monding : 11 routes langs het grensriviertje tussen het Aachener Wald en de Roer
Auteur Olaf Op den Kamp
Type materiaal Boek
Uitgave Maastricht : Uitgeverij TIC, [2018]
Overige gegevens 127 pagina's - foto's - 20 cm
ISBN 9789491561979
PPN 416848249
Rubriekscode Limburg 986.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Worm (rivier)
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Duitsland (Noord-Rijnland-Westfalen)