Tussen TIK en Tak
Boek

Tussen TIK en Tak ([2018])/ Louise Greig, Ashling Lindsay, vertaald uit het Engels door Ineke Ris

In een grauwe stad waarin iedereen het altijd druk heeft, ziet een meisje vanuit een klokkentoren dat het tijd is om de klok eens stil te zetten. Tussen tik en tak heeft het meisje precies genoeg tijd om de stad wat mooier en fijner te maken. Prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Iedereen heeft haast in de stad en daardoor gaat er nogal wat mis. Gelukkig heeft een klein meisje in een klokkentoren het in de gaten. Zij zet de klok even stil en doet wat gedaan moet worden om de stad weer leefbaar te maken: ze laat het grauwe grijs van een blinde muur verdwijnen door er planten en vogels op te schilderen en biedt troost en hulp aan volwassenen, kinderen en dieren die dat nodig hebben. Als de klok weer verder tikt, ziet de wereld er lichter uit. 'Wie kan nog beweren dat een stad nooit stilstaat?' Prentenboek met sfeervolle, in naïeve stijl getekende illustraties dat uitnodigt tot een gesprek over hoe we met tijd omgaan. Op de eerste spread is de stad van boven te zien met details waarop in het vervolg wordt ingezoomd. Aan het eind komt er een overzichtstekening terug vanuit hetzelfde perspectief, op het moment vlak na het ingrijpen van het meisje. Een leuke uitdaging om de platen te vergelijken en de verschillen te ontdekken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059275546

Titel Tussen TIK en Tak
Auteur Louise Greig
Secundaire auteur Ashling Lindsay ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2018]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst: Louise Greig, illustraties: Ashling Lindsay - Vertaling van: Between TICK and TOCK. - London : Egmont UK Limited, (c)2018
ISBN 9789059275546
PPN 41707025X
Thematrefwoord Tijd ; Stadsleven
Taal Nederlands