Van Agendastress tot Zomervakantie
Boek

Van Agendastress tot Zomervakantie Het grote brugklasboek! ([2018])/ met bijdragen van: Kirsten Niehof (red.), Sjanet Albada, Liesbeth van Binsbergen, Titia Cnossen, Judith van Helden, Judith Janssen, Lize Kooistra, Robert Mazier, Hans Mijnders, Jeanette Molema, Rina Molenaar, Romkje Nolles, Arjan van den Noort, Janneke van Reenen, René Ruitenberg, Elbert Smelt, Bert Wiersema en Anna en Lukas, illustraties: Iris Boter

Wat verandert er allemaal als je naar de brugklas gaat? Van agendastress tot zomervakantie komen er tips, verhalen, ervaringen van scholieren en stukjes uit de Bijbel voorbij. Met klene zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Recensie

De overstap van groep 8 naar de brugklas van een middelbare school brengt een heleboel onbekende zaken met zich mee. Deze stevige uitgave begeleidt kinderen in dit proces: geeft informatie en advies, deelt ervaringen (van de jaren negentig tot nu), nodigt uit tot spelenderwijs jezelf leren kennen en legt de relatie tussen de boodschap uit de Bijbel en deze fase van je leven. De tekst is afwisselend informatief, realistisch, praktisch en herkenbaar. Omdat er steeds gekozen is voor verschillende vertelvormen (o.a. interview, spel, 'do try this at home', check de bijbel) is het een bladerboek dat je van voor tot achter leest óf waar je stukjes/thema's 'uitplukt'. Tussendoor staan regelmatig invulopdrachten. De doeltreffende lay-out en de eenvoudige maar vlotte zwartwitte lijntekeningen met tekst ondersteunen de tekst en zorgen voor een speelse kwinkslag. Verschillende auteurs leveren op verschillende wijze een bijdrage - allen met eenzelfde kernboodschap: zoek je eigen weg, realiseer je dar iedereen wel eens struikelt, voel de steun van bijbel en God, bereid je voor op veranderingen en bedenk: het resultaat wordt mooi. Voor kinderen met een protestants-christelijke achtergrond van ca. 11 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085433255 | 96 pagina's

Titel Van Agendastress tot Zomervakantie : Het grote brugklasboek!
Secundaire auteur Kirsten Niehof ; Iris Boter
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Uitgeverij Columbus, [2018]
Overige gegevens 96 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
ISBN 9789085433255
PPN 413625923
Rubriekscode 482.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Brugklassen; Christelijke visie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Voortgezet onderwijs