Zo werkt mijn computer
Boek

Zo werkt mijn computer ([2017])/ Ben Hubbard, vertaling [uit het Engels]: Freek Kuijstermans ; eindredactie: Irene Venditti

Wat is hardware? Praten computers met elkaar? Kennismaking met computers, met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel uit de serie subserie 'Digitale planeet'* van 'Mijn eerste docu-boek' komen de eerste beginselen van computers aan bod. In negen korte hoofstukken van een dubbele bladzijde wordt een onderwerp kort en op dezelfde wijze aangestipt. Ingegaan wordt op o.a. hardware, chips en printplaten, het geheugen, in- en output. Ook is er aandacht voor het internet en de snelheid van een computer. Onder een grote kleurenfoto staan zo'n drie zinnen in een grote letter. De tekst bevat enige moeilijke woorden, zoals printplaat, touchpad en chip. Deze worden uitgelegd in de woordenlijst achterin. Het gaat echt om een allereerste kennismaking. Achterin zijn enige verwijzingen naar andere boeken en websites. Een register sluit de handzame uitgave af. Verzorgde uitgave, te gebruiken als eerste kennismaking met computers. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463410564 | 24 pagina's

Titel Zo werkt mijn computer
Auteur Ben Hubbard
Secundaire auteur Freek Kuijstermans ; Irene Venditti
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: How computers work. - Capstone Global Library Limited, (c)2017. - (Our digital planet)
ISBN 9789463410564
PPN 411258958
Rubriekscode 523
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Computers
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Computers

Relaties/Serie

Digitale planeet
Boek

Digitale planeet (2017-...)

vol.
Uitgeleend