All the money in the world
DVD

All the money in the world ([2018])/ a film by Ridley Scott

In de zomer van 1973 wordt de kleinzoon van oliemagnaat J.P. Getty in Italie ontvoerd. Getty weigert losgeld te betalen.

Aanwezigheid

Recensie

Thriller van Ridley Scott (Alien; Gladiator) naar het boek* van John Pearson. In 1973 wordt de 16-jarige kleinzoon en naamgenoot van oliemagnaat John Paul Getty (Christopher Plummer) in Italië ontvoerd. Getty weigert losgeld te betalen, maar stuurt wel zijn onderhandelaar (Mark Wahlberg), een ex-CIA-man, naar Italië, om de jongen te bevrijden. Pauls moeder Gail Harris (Michelle Williams) is wanhopig en besluit zelf te onderhandelen met de ontvoerders. De inmenging van de sensatiepers maakt de zaak nog ingewikkelder. De recensenten geven 3-4 sterren. André Waardenburg (NRC 9-1-'18) vindt dat het de regisseur niet echt bevredigend gelukt is om de leegte in het leven van Getty te duiden. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 11-1-'18) concludeert: '(...) Ridley Scott maakt van dit waargebeurde drama een pakkende thriller met beklemmende vertolkingen van Williams en de oude Plummer. Niet alles is geslaagd, zeker de afloop niet, maar de film geeft wel een unieke inkijk in een bizarre ontvoeringszaak.' Genomineerd voor een Oscar, drie Golden Globes en een BAFTA.

Specificaties

Engels | 9789461875235

Titel All the money in the world
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ridley Scott ; Michelle Williams ; Christopher Plummer ; Mark Wahlberg ; John Pearson
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : The Searchers, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (132 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands en Frans ondertiteld - Gebaseerd op het boek van John Pearson - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Imperative Entertainment, 2017
ISBN 9789461875235
PPN 417225806
Genre thriller
Thematrefwoord Getty, ... (familie)
Taal Engels