Chocolade
Boek

Chocolade ([2018])/ Alex Woolf, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Corian Linnemans

Chocola werd vroeger gemaakt door slaven op plantages. Lees van alles over de geschiedenis, productie en of chocolade gezond is. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De belangrijkste feiten over chocolade worden in ruim dertig bladzijden op een rijtje gezet. Wat is chocolade, waar komt het vandaan, hoe lang kennen we het al, hoe wordt het gemaakt en waarom is het al dan niet goed voor ons? Ook is er aandacht voor het verband tussen de cacaoplantages en slavernij. Al deze informatie is verdeeld over dertien hoofdstukken van een dubbele bladzijde. Kleurrijke, vrolijk ogende lay-out met informatie in kaders en tekstblokjes met gekleurde subkopjes. De tekst is geïllustreerd met veel kleurenfoto's en andere illustraties. Behalve een inhoudsopgave zijn een tijdlijn, register en een verklarende woordenlijst opgenomen van in de tekst vetgedrukte woorden. Dit zijn bv. hydraulisch, machete en zwaarlijvigheid. Verder is er een verwijzing naar enkele boeken en websites. Maakt deel uit van de serie over voedingsmiddelen 'Door de eeuwen heen'*. De bladspiegel oogt door de grote verscheidenheid in vormen, kleuren en lettertypes wat onrustig. Maar dit boek is een goede aanvulling op het aanbod, aangezien kinderen vaak geen idee hebben waar producten vandaan komen en wat er allemaal bij komt/kwam kijken bij de productie en handel. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412070 | 32 pagina's

Titel Chocolade
Auteur Alex Woolf
Secundaire auteur Corian Linnemans ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The story of chocolate. - Wayland, (c)2016. - (The fascinating history of our everyday foods)
ISBN 9789463412070
PPN 413999653
Rubriekscode 678.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chocolade; Geschiedenis ; Cacao; Geschiedenis
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Chocolade

Relaties/Serie

Door de eeuwen heen
Boek

Door de eeuwen heen (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Alex Woolf