Zout
Boek

Zout ([2018])/ Alex Woolf, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Corian Linnemans

Wist je dat zout vroeger tot oorlogen leidde en tot het verval van steden? Lees van alles over de geschiedenis, productie en of zout gezond is. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie over voedingsmiddelen 'Door de eeuwen heen'* gaat dit deel over zout. Bevat informatie over zout als scheikundige samenstelling en het belang van zout als voedingsmiddel (niet overbodig in een tijd waarin het gebruik van zout wordt afgeraden). De focus ligt echter op de mondiale geschiedenis van zout. Elk van de dertien hoofdstukken bestaat uit een inleiding en afzonderlijke paragrafen, aangevuld met informatie in kaders en geïllustreerd met kleurenfoto's plus onderschriften. Deze opzet nodigt uit om te lezen. De schrijfstijl is helder; ook minder eenvoudige onderwerpen worden aan de orde gesteld, zoals het ontstaan van zout. De auteur schreef meerdere populairwetenschappelijke boeken voor kinderen. Achterin de stevige uitgave vindt men een tijdlijn, een woordenlijst, een literatuurverwijzing (nogal beperkt) en een register. Een van de weinige jeugdboeken over de geschiedenis van zout. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412094 | 32 pagina's

Titel Zout
Auteur Alex Woolf
Secundaire auteur Corian Linnemans ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The story of salt. - Wayland, (c)2016. - (The fascinating history of our everyday)
ISBN 9789463412094
PPN 413999661
Rubriekscode 678.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zout; Geschiedenis
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Zout

Relaties/Serie

Door de eeuwen heen
Boek

Door de eeuwen heen (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Alex Woolf