Thee
Boek

Thee ([2018])/ Alex Woolf, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Corian Linnemans

Thee zorgde vroeger voor opstanden en smokkelacties! Lees van alles over de geschiedenis, productie en of thee gezond is. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De boeiende geschiedenis van de thee wordt verteld in dertien hoofdstukken van een dubbele bladzijde, van geneesmiddel tot luxeproduct en populair drankje. In korte teksten op een enigszins onrustige pastelkleurige achtergrond en in felgekleurde vlakken komen o.a. aan bod de verwerking van de theeblaadjes, het gebruik van thee, wanneer melk werd toegevoegd en het ontstaan van de verschillende theezakjes. Ook is er aandacht voor de gevolgen van de klimaatverandering en bevolkingsgroei voor de oogst van de thee. Kleurenfoto's, prenten en schilderijen verduidelijken het geschreven woord. Op een wereldkaart is te zien in welke tien landen de meeste thee wordt gedronken. Turkije staat op nummer één! Een tijdlijn (in een knalgeel vlak) achterin geeft een kort overzicht van de geschiedenis van de thee. Ook een woordenlijst en register zijn aanwezig. Maakt deel uit van de serie over voedingsmiddelen 'Door de eeuwen heen'*. Een van de weinige jeugdboeken over de geschiedenis van thee. De inhoud is interessant voor kinderen vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412087 | 32 pagina's

Titel Thee
Auteur Alex Woolf
Secundaire auteur Corian Linnemans ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The story of tea. - Wayland, (c)2016. - (The fascinating history of our everyday)
ISBN 9789463412087
PPN 41399967X
Rubriekscode 678.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Thee; Geschiedenis
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Thee

Relaties/Serie

Door de eeuwen heen
Boek

Door de eeuwen heen (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Alex Woolf