Suiker
Boek

Suiker ([2018])/ Alex Woolf, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Corian Linnemans

In de oudheid werd suiker in India gemaakt, later werden slaven op plantages ervoor ingezet. Nu maakt men er o.a. bio-brandstof voor auto's van. Lees van alles over de geschiedenis, productie en of suiker gezond is. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De belangrijkste feiten over suiker worden in ongeveer dertig bladzijden op een rijtje gezet. Wat is suiker, hoe wordt het gemaakt, in welke vorm is het verkrijgbaar en waarom is het goed of juist helemaal niet goed voor ons? Ook het verband tussen de suikerplantages en slavernij komt aan de orde. Al deze informatie wordt in een kleurrijke lay-out met veel kaders aangeboden. Per hoofdstukje van twee bladzijden krijgt een afgebakend onderdeel aandacht. Veel kleurenillustraties en -foto's, een onderverdeling met duidelijke subkopjes, die vaak in een afstekende kleur zijn gedrukt, zorgen voor een vrolijk geheel. Voorin is een inhoudsopgave opgenomen, achterin staan een tijdlijn, een register en een verklarende woordenlijst van woorden die in de teksten vet zijn gedrukt. Het kopje 'meer weten' geeft aan waar meer informatie over het onderwerp is te vinden. Maakt deel uit van de serie over voedingsmiddelen 'Door de eeuwen heen'*. Op aantrekkelijke wijze wordt kennisgemaakt met het onderwerp suiker, waar weinig boeken over zijn verschenen. Wel oogt de bladspiegel door de grote verscheidenheid in vormen, kleuren en lettertypes wat onrustig. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412100 | 32 pagina's

Titel Suiker
Auteur Alex Woolf
Secundaire auteur Corian Linnemans ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The story of sugar. - Wayland, (c)2016. - (The fascinating history of our everyday)
ISBN 9789463412100
PPN 413999688
Rubriekscode 678.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Suiker; Geschiedenis
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Suiker

Relaties/Serie

Door de eeuwen heen
Boek

Door de eeuwen heen (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Alex Woolf