Dieren
Boek

Dieren ([2018])/ Martha E.H. Rustad, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Cecile Bolwerk

In de lente worden er veel dieren geboren. Lees ook over trekvogels en de dieren die uit hun winterslaap komen. Met grote kleurenfoto's, doe-opdracht, website met o.a. luisterversie en vertelwoorden om de woordenschat te vergroten. Onder begeleiding vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Recensie

Dit oblong informatieve boek gaat over dieren in de lente: over de geboorte van dieren, over trekvogels en over dieren die ontwaken uit hun winterslaap. Het is gericht op verrijking van de woordenschat bij jonge kinderen. Op iedere dubbele pagina staat een nieuw dier centraal. De spreads zijn steeds op dezelfde manier opgebouwd: rechts vinden we een prachtige, paginavullende kleurenfoto, links vinden we de (voor)leesteksten die voornamelijk bestaan uit korte zinnen en extra toegevoegde (soms lastige!) vertelwoorden. De foto's en vertelwoorden zijn ideale ondersteuningsmiddelen om met kinderen in gesprek te gaan. Moeilijke woorden uit de tekst staan achter in de uitgave uitgelegd in een woordenlijst. Op www.coronalezen.nu zijn online extra's te vinden die voorzien zijn van audio en het geheel nog interessanter maken. Verder bevat de uitgave een inhoudsopgave, meer-weten-tips met boeken en websites, een aantal vragen en een register. Andere nieuwe delen uit de serie 'Het is lente!' zijn 'Het weer' en 'Planten'*. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412193 | 24 pagina's

Titel Dieren
Auteur Martha E.H. Rustad
Secundaire auteur Kirsten Verhagen ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Animals in spring. - Capstone Global Library Ltd., (c)2013. - (All about spring)
ISBN 9789463412193
PPN 413996352
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Lente
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Seizoenen

Relaties/Serie

Het is lente!
Boek

Het is lente! (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend