Emma and the blue genie
Boek

Emma and the blue genie ([2014])/ Cornelia Funke, translated by Oliver Latsch ; illustrated by Kerstin Meyer

Emma vindt een fles in zee. Er zit een geest in. Maar de geest heeft geen magische krachten meer. Emma en haar hondje Tristan besluiten hem te helpen zijn krachten terug te krijgen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Wanneer Emma een fles in zee vindt en die ontkurkt, ontsnapt de blauwe geest Karim. Door zijn neusring te stelen ontnam de boosaardige geest Sahim hem al zijn krachten. Emma en haar hondje Tristan reizen met Karim op een vliegend tapijt naar zijn land Barakash. Samen gaan ze de strijd aan tegen de gele geest Sahim die iedereen onder de knoet houdt. Dit avontuurlijk verhaal in een oosterse sfeer bespeelt de fantasie van de lezer. Dankzij vriendschap en moed, gecombineerd met een vleugje magie overwint het goede op het kwade. Emma is een dapper meisje dat geniet van de nieuwe, wonderlijke wereld waarin ze terechtkomt. Uitgave met een mooie lay-out en talrijke illustraties. De zachtgetinte prenten zijn gemaakt met verf, potlood en pen. Ze zijn sfeervol, expressief en vaak paginavullend. De eerder eenvoudige tekst staat in een duidelijk leesbare druk. Een spannend en mysterieus verhaal voor Engelssprekenden vanaf ca. 8 jaar, en voor iets oudere Nederlandse kinderen, vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 9780385375405 | 90 pagina's

Titel Emma and the blue genie
Auteur Cornelia Funke
Secundaire auteur Oliver Latsch ; Kerstin Meyer
Type materiaal Boek
Uitgave New York : Random House, [2014]
Overige gegevens 90 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Emma und der Blaue Dschinn. - Hamburg : Cecile Dressler Verlag GmbH & Co. KG, 2002
ISBN 9780385375405
PPN 387394753
Genre sprookjes
Thematrefwoord Spoken ; Magie
Taal Engels