Eten met Emma
Boek

Eten met Emma (2018)/ Herman Koch

Als een mislukte schrijver merkt dat de vrouw op wie hij vergeefs verliefd is ook nog eens een succesvol schrijfster is, kan hij dat moeilijk verwerken.

Aanwezigheid

Recensie

'Er bestaat geen groter verschrikking dan het succes van een ander. Als je die ander dan ook nog eens van dichtbij kent (of hebt gekend, ergens in een ver, en alleen met de grootste moeite verdrongen verleden), is dat succes ronduit onverdraaglijk.' Aldus de eerste woorden van het eerste hoofdstuk van deze roman van Koch (1953) en vanuit dat gegeven ontrolt zich het verhaal van Martin die Emma interessant vond en schrijver wilde worden, maar uiteindelijk Emma niet kreeg en een boek schreef dat gekraakt werd. Tot overmaat van ramp werd hij ook nog van plagiaat beschuldigd. Terwijl diezelfde Emma een bestseller schrijft, de een na de andere boekensigneeravond heeft en hem ook nog in haar boek beschrijft als een weinig interessant personage. Ronduit prachtig is dan de beschrijving van de scène waarin Martin aan het eind van het boek bij een van de signeersessies van Emma aanwezig is. Een zeer onderhoudend verhaal met humor en een tragische ondertoon, dat je in een adem uitleest.

Specificaties

Nederlands | 9789026341939 | 199 pagina's

Titel Eten met Emma
Auteur Herman Koch
Type materiaal Boek
Editie Dertiende druk;
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, 2018
Overige gegevens 199 pagina's - 20 cm
Annotatie 1e druk deze uitgave: Amsterdam : Anthos, 2009. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Meulenhoff, 2000. - (Meulenhoff editie ; 1858)
ISBN 9789026341939
PPN 41329398X
Thematrefwoord Schrijvers
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schrijvers