Onderwijsvuur
Boek

Onderwijsvuur met energie en plezier voor de klas (maart 2018)/ Rolien Dijksterhuis en Thitia Kollen, tekstadvies en redactie: Nienke van Oeveren

Handreiking voor (uitgebluste) docenten in po, vo en mbo die weer de energie en het plezier van onderwijsvuur in zich willen voelen branden voor de klas.

Recensie

Met als rode lijn de metafoor van vuur bieden de auteurs, onderwijscoaches, een doordachte begeleiding aan voor (uitgebluste of uitgedoofde) leerkrachten en docenten in het po, vo en mbo, die weer het onderwijsvuur in zich willen voelen branden. Onderwijsprofessionals die opnieuw met energie en plezier voor de klas staan. Daartoe biedt dit 'zelfhulpboek' informatie, vragen, modellen, voorbeelden, tips en andere handreikingen. De titels van de hoofdstukken vatten de inhoud perfect samen: 1. Gedoofd vuur, 2. Jouw vuur, 3. Het vuur in jou, 4. De basis van jouw vuur, 5. Vuur en lucht, 6. Hout en voeding, 7. Al het rotte hout eruit!, 8. De baas over je eigen vuur!, 9. Hout dragen, 10. Licht en warmte uitstralen. De lezer wordt meegenomen op een ontdekkingsreis naar het eigen smeulende vuur, dat weer oplaait nog voordat alle bladzijden gelezen zijn. Een speciaal voor onderwijsmensen geschreven uitgave, waarin zij begrip, inspiratie, verbinding, positiviteit en (zelf)ontwikkeling kunnen zoeken en vinden. Met literatuuropgave.

Specificaties

Nederlands | 9789491757587 | 143 pagina's

Titel Onderwijsvuur : met energie en plezier voor de klas
Auteur Rolien Dijksterhuis
Secundaire auteur Thitia Kollen ; Nienke van Oeveren
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Utrecht] : Onderwijs van Nu, maart 2018
Overige gegevens 143 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789491757587
PPN 416660428
Rubriekscode 450.49
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Arbeidsmotivatie; Leerkrachten
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Arbeidsmotivatie