Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Prins ontvoerd!
Boek

Prins ontvoerd! ([2017])/ Karine Jekel, met illustraties van Jan Lieffering ; illustrator: Loïs Westra ; redactie: Dorette Zwaans, Anneriek van Heugten en Marjolein Wennekers

Altan moet een dagje met zijn vader mee naar zijn werk. Zijn vader is butler in het paleis. Dat lijkt leuk, maar de prins is heel erg verwend. Die dag worden Altan en prins Ferran ontvoerd. Samen lezen op AVI-E4 en AVI-E6. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Altan moet een dagje met zijn vader mee naar zijn werk. En dat is niet leuk, want zijn vader werkt als butler in het paleis. En daar woont prins Ferran, het vervelendste kind van het land. Als de jongens samen even buiten het paleis zijn, worden ze ontvoerd. Om te kunnen ontsnappen zullen ze moeten samenwerken. Wel wat voorspelbaar, maar voor de nog niet zo belezen doelgroep aardig verhaal in de serie 'Samenleesboeken'*. In dit duoleesboek kunnen twee lezers met verschillend leesniveau om beurten lezen. Voorafgaand aan het verhaal worden enkele tips gegeven voor dit samenlezen. De niveaus AVI-E4 (groot en dik gedrukt) en AVI-E6 (kleiner en dun gedrukt) wisselen elkaar om de paar regels af, terwijl het verhaal doorloopt. Tien getitelde hoofdstukjes van telkens vier pagina's. Elk hoofdstuk eindigt met een vraag, om nog even door te praten over het verhaal, met als doel de taalontwikkeling te stimuleren. Bijpassende met waterverf ingekleurde tekeningen op de onderste helft van elke pagina. Samenleesboeken zijn bedoeld voor het tutorlezen in het onderwijs, maar zijn ook prima thuis te gebruiken. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053006917 | 49 pagina's

Titel Prins ontvoerd!
Auteur Karine Jekel
Secundaire auteur Jan Lieffering ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2017]
Overige gegevens 49 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789053006917
PPN 412694549
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Ontvoeringen ; Sprookjesprinsen ; Samenleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Samenleesboeken
Boek

Samenleesboeken (2002-...)

vol.
Uitgeleend