Mevrouw Noach
Boek

Mevrouw Noach (2018)/ geschreven door Jackie Morris, met illustraties van James Mayhew ; vertaling [uit het Engels]: Edward van de Vendel

Bewerking van het bekende Bijbelverhaal over Noach en de ark. Meneer Noach bouwt een boot om alle dieren te redden, behalve de vreselijke wezens. Wat hij niet weet is dat mevrouw Noach andere plannen heeft. Oblong prentenboek met paginagrote illustraties in gemengde techniek en warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Originele en bijzondere variant van het Bijbelse verhaal van de Ark van Noach. Meneer Noach bouwt een boot voor alle dieren, behalve de vreselijke wezens. Hij weet echter niet dat mevrouw Noach een jurk maakt met heel veel zakken om deze bijzondere dieren te verstoppen en te redden. Opvallend is dat Meneer Noach blank is en mevrouw Noach getint. De dieren die mevrouw Noach wil redden zijn mythologische wezens, zoals de centaur, eenhoorn en zeemeermin. De kinderen die ze op de ark voorleest zijn van diverse culturen. Dit alles maakt deze bewerking tot een mooie eigentijdse variant. De illustraties zijn veelal paginagroot in gemengde techniek: litho, krijt, pen. Gemaakt in warme kleuren en een lust voor het oog voor jong en oud. De schutbladen zijn eveneens bedrukt. Op sommige pagina's is ook een prachtige zwart-witte litho te zien. De tekst staat soms door de illustraties gedrukt en dan weer ernaast. Een met zorg vormgegeven uitgave. De vertaling is erg mooi en vloeiend. Een geweldig prentenboek, wellicht minder geschikt voor de gelovige doelgroep wanwege de mythologische figuren en het feit dat God niet genoemd wordt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060388457

Titel Mevrouw Noach
Auteur Jackie Morris
Secundaire auteur James Mayhew ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, 2018
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 28 cm
Annotatie Vertaling van: Mrs Noah's pockets. - Londen : Otter-Barry Books, 2017
ISBN 9789060388457
PPN 412915197
Genre bijbelse roman
Thematrefwoord Noach ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands