Roodbaard
Boek

Roodbaard de schrik van de zeven zeeën. Deel 9 ([2017])/ Jean-Michel Charlier, scenario Jean-Michel Charlier ; tekeningen Jijé, Lorg, Christian Gaty ; vertaling [uit het Frans] 'De vermisten van de Zwarte Valk' Mariella Manfré ; redactie en overige vertalingen [uit het Frans] Arend Jan van Oudheusden

Recensie

Negende deel* van de heruitgave van de serie 'Roodbaard' waarin drie verhalen zijn gebundeld plus een dossier over de problemen om een juiste tekenaar te vinden na de dood van Jijé. De drie verhalen zijn een vervolg op 'Het eiland van de verdwenen schepen' dat in deel acht van de integrale uitgave is opgenomen. Erik is op zoek naar Roodbaard, die op weg was naar Tortuga, maar daar nooit is aangekomen. Helaas zijn Erik en Driepoot in handen gevallen van de corrupte Phips. Dankzij Morgans vriendin Concha weten ze echter te ontsnappen en gaan ze over land naar Mérida, waar Roodbaard zit opgesloten. Het lukt hun om Roodbaard en zijn mannen te bevrijden. De piraat wil zijn zoektocht naar het goud van de Azteken voortzetten met behulp van de onbetrouwbare Piet Gouda. Maar ook de Spanjaarden willen dit goud bemachtigen. Het begin van nieuwe verwikkelingen, waarbij Erik en zijn mannen ten dode lijken opgeschreven... In realistische stijl getekende, ingekleurde stripverhalen met grote aandacht voor de historische achtergrond. Zeer veel tekst. Spannend verhaal. Bevat geweldsscènes. Afgerond verhaal.

Specificaties

Nederlands | 9789089881250 | 174 pagina's

Titel Roodbaard : de schrik van de zeven zeeën. Deel 9
Uniforme titel De vermisten van 'De Zwarte Valk' Het vervloekte goud van Huacapac De stad van de dood
Secundaire auteur Jije ; Lorg ; Christian Gaty ; Jean-Michel Charlier ; Arend Jan van Oudheusden ; Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Sherpa, [2017]
Overige gegevens 174 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Beeldverhaal - Vertaling van: Barbe-Rouge. - Paris : Dargaud, (c)2017. - (Intégrale ; 9) - Bevat: De vermisten van 'De Zwarte Valk'. - Vertaling van: Les disparus du 'Faucon Noir'. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Brussel : Novedi ; Montfoort : Albracht, 1982. - (De nieuwe avonturen van Roodbaard ; 20) ; Het vervloekte goud van Huacapac. - Vertaling van: L'or maudit de Huacapac. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Het verdoemde goud van Huacapac. - Brussel : Novedi ; Montfoort : Albracht (distr.), 1984. - (De nieuwe avonturen van Roodbaard ; 22) ; De stad van de dood. - Vertaling van: La cité de la mort. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: De dodenstad. - Brussel : Novedi, 1987. - (Een avontuur van Roodbaard ; 23)
ISBN 9789089881250
PPN 408543698
Genre stripverhaal - historische roman
Taal Nederlands