Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Veel te vol
Boek

Veel te vol ([2018])/ Rian Visser, met illustraties van Doesjka Bramlage ; illustrator: Loïs Westra ; redactie: Dorette Zwaans, Anneriek van Heugten en Marjolein van Wennekers

Mam wil dat Jaap bij haar en Luuk woont. De zoon van Jaap komt ook. Luuk is boos. Het is dan veel te vol in huis. Samen lezen op AVI-Start en AVI-M5. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Luuks ouders zijn gescheiden en Luuk woont samen met zijn moeder. Totdat zij wel heel erg veel interesse krijgt in pakjesbezorger Jaap. Zonder het met Luuk te overleggen, besluit zijn moeder dat Jaap met zijn zoon Sim bij hen intrekt. Luuk moet zijn kamer ineens delen met Sim, en Jaap brengt een heleboel spullen mee. En ook hun kat Puk komt mee, terwijl zijn moeder een hekel heeft aan poezen. Luuk is heel boos dat zijn moeder zomaar alles bepaalt, en hij niets heeft in te brengen. Hoe moet dat nu verder? Deel uit de reeks 'Samenleesboeken'* , waarbij de tekst voor de beginnende lezer (AVI-Start) is gezet in een grote letter. De overige tekst (AVI-M5) staat in een kleinere letter. Zo kunnen lezers van verschillende niveaus samen een boek lezen, ieder op zijn eigen niveau en elkaar stimuleren. Met grote kleurenillustraties die de tekst ondersteunen. Toegankelijk en vlot leesbaar verhaal met een mooi afgerond slot, waarbij de gevoelens van Luuk herkenbaar zijn verwoord. Aan het eind van elk hoofdstuk staat een reflectievraag, waarmee de samenlezers verder kunnen discussiëren over het verhaal. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053006832 | 49 pagina's

Titel Veel te vol
Auteur Rian Visser
Secundaire auteur Doesjka Bramlage ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2018]
Overige gegevens 49 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789053006832
PPN 412694476
Thematrefwoord Stiefgezinnen ; Boosheid ; Samenleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Samenleesboeken
Boek

Samenleesboeken (2002-...)

vol.
Uitgeleend