Roman J. Israel, Esq.
DVD

Roman J. Israel, Esq. ([2018])/ a film by Dan Gilroy

Wanneer een advocaat moet gaan werken voor een grote advocatenfirma worden zijn idealisme en integriteit op de proef gesteld.

Recensie

Misdaaddrama van Dan Gilroy (Nightcrawler) met in de hoofdrol Denzel Washington (Fences; The great debaters). Roman J. Israel is een idealistische advocaat die al jaren voor een klein advocatenkantoor in Los Angeles werkt. Hij is zeer slim, maar sociaal onhandig en werkt vooral op de achtergrond. Wanneer de firma failliet gaat, moet hij gaan werken voor het kantoor van de ambitieuze en rijke advocaat George Pierce (Colin Farrell) waardoor zijn idealisme en integriteit op de proef gesteld worden. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 51% 'fresh': 'Intriguing yet heavy-handed, Roman J. Israel, Esq. makes the most of - but never quite lives up to - Denzel Washington's magnetic performance in the title role.' Washington was genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe voor Beste hoofdrol.

Specificaties

Engels | 8712609638066

Titel Roman J. Israel, Esq.
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dan Gilroy ; Denzel Washington ; Colin Farrell
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Sony, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (117 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Denzel Washington, Colin Farrell. - Engels gesproken, Frans, Spaans of Russisch nagesynchroniseerd, 14 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Escape Artists, 2017
ISBN 8712609638066
PPN 41693577X
Genre thriller
Taal Engels