The Sandhamn murders. Seizoen 3
DVD

The Sandhamn murders. Seizoen 3 ([2018])

Moorden op en rond het idyllische eiland Sandhamn bij Stockholm worden opgelost door rechercheur Thomas Andreasson die een persoonlijke band met het eiland heeft.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 3 (2014) van een Zweedse detectiveserie naar de boeken van Viveca Sten. Sten is een Zweedse juriste (1959) die sinds haar jeugd de zomers doorbrengt op het idyllische eiland Sandhamn dat voor de kust van Stockholm ligt. Hoofdpersonen zijn Thomas Andreasson (Jakob Cedergren), een rechercheur die na een persoonlijk drama te werk is gesteld op Sandhamn en zijn jeugdvriendin Nora Linde (Alexandra Rapaport), die daar een zomerhuis bezit. Een groepje kinderen dat verstoppertje speelt in het bos doet een verschrikkelijke ontdekking: er ligt een menselijke arm in een zak. Thomas en zijn collega Mia Holmgren onderzoeken de zaak en vinden een verband met de verdwijning van een meisje een jaar eerder. Dan wordt een tweede meisje als vermist opgegeven. Alle opnames zijn op locatie gemaakt, het tempo is rustig, de nadruk ligt meer op de sfeer met een vleugje romantiek dan op de spanning. Het verhaal is gebaseerd op het boek 'Onschuldig verleden' (I grunden utan skuld', 2010). 3 afleveringen.

Specificaties

Zweeds | 5407003481303

Titel The Sandhamn murders. Seizoen 3
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mattias Ohlsson ; Jakob Cedergren ; Alexandra Rapaport ; Viveca Sten
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2018]
Overige gegevens 2 dvd-video's (4 × 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jakob Cedergren, Alexandra Rapaport. - Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op de boeken van Viveca Sten - Videoversie van het televisieprogramma: Zweden : Filmlance International, 2013
ISBN 5407003481303
PPN 417441304
Genre detectiveroman
Taal Zweeds

Relaties/Serie

Crime series
DVD

Crime series (2008-...)

vol.
Uitgeleend
The Sandhamn murders
Boek

The Sandhamn murders (2014-...)

vol.
Uitgeleend