Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Pluk het jaar!
Boek

Pluk het jaar! kindergedichten voor alle seizoenen (2018)/ Marjet de Jong, met illustraties van Marcel Jurriëns

Bundel met ongeveer zeventien gedichtjes per jaargetijde: over het donker van de winter en Driekoningen, over je eerste communie en leren fietsen in de lente, over de vogeltjes en rust voor God in de zomer en een adventsversje in de herfst. Met kleine kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 t/m 9 jaar.

Recensie

Dit vierkante gedichtenbundeltje met leeslint is ingedeeld naar de vier jaargetijden. In ieder deel staan vijftien tot twintig gedichtjes die passen bij het seizoen en/of de christelijke (rooms-katholieke) feesten die daarin vallen. Zo zijn er bijvoorbeeld in het winterdeel gedichtjes over het donker, Driekoningen en de Goede Week en gaat het in de lente over Pasen en leren fietsen. Ook in sommige gedichtjes over alledaagse dingen wordt het geloof eenvoudig en vanzelfsprekend verweven, zoals wanneer het onderwerp slapen is en het gaat over de veilige rust van de nacht die God geschapen heeft. De gedichten moeten het meer van hun inhoud dan van de rijmende, maar niet zozeer poëtische vorm hebben. Die inhoud is echt, eerlijk en staat dicht bij de belevingswereld van met het christelijk geloof opgevoede kinderen. Het boekje is rijk geïllustreerd met cartooneske kleurentekeningen. In de kantlijn van ieder gedicht zijn trefwoorden opgenomen. Helaas ontbreekt een register, wat het nog gemakkelijker zou hebben gemaakt om bij een specifieke situatie een passende tekst te vinden. Vanaf ca. 4 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492093646 | 83 pagina's

Titel Pluk het jaar! : kindergedichten voor alle seizoenen
Auteur Marjet de Jong
Instelling /Centrum voor Parochiespiritualiteit, Brakkenstein-Nijmegen
Secundaire auteur Marcel Jurriens
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Adveniat, 2018
Overige gegevens 83 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Een uitgave in samenwerking met uitgeverij Averbode en met het project Geloven Thuis® van Adveniat en het Centrum voor Parochiespiritualiteit
ISBN 9789492093646
PPN 413269647
Rubriekscode Nederlands 876
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seizoenen; Gedichten
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Seizoenen