Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
Het hart als inzet
Boek

Het hart als inzet roman ([2018])/ Tamera Alexander, vertaling [uit het Engels] Margriet Visser-Slofstra

Nadat een jonge, welgestelde vrouw een gearrangeerd huwelijk heeft afgeslagen, volgt ze haar passie en gaat lesgeven aan de eerste universiteit voor voormalige slaven in de Verenigde Staten.

Aanwezigheid

Recensie

Na twee keer 'nee' te hebben gezegd tegen een gearrangeerd huwelijk, besluit Alexandra Jamison dat het tijd is om haar ouderlijk huis te verlaten en in haar eigen levensonderhoud te voorzien. Ze kiest ervoor om haar passie te volgen en gaat lesgeven aan de Fisk University, de eerste universiteit voor voormalige slaven; een beslissing die haar familie en veel mensen in haar omgeving haar kwalijk nemen. Zo komt Alexandra ook weer in contact met Sylas Rutledge, die ze een keer eerder heeft ontmoet en niet echt mag. Dat verandert echter al snel, maar dan ontdekt ze een afschuwelijke waarheid. Laat het maar aan deze auteur over om een historische roman van formaat neer te zetten, want dat kan ze als geen ander. Zelfs na al een hele rits romans weet ze opnieuw met een vlot lezend verhaal te komen, dat niet alleen onderhoudend is, maar ook nog eens vrij leerzaam door de feiten die erin zijn verwerkt. Zo geeft ze onder meer goed en realistisch weer in wat voor lastige positie voormalige slaven zich bevonden en ook de mensen die hen wilden helpen. Dit gaat ongetwijfeld weer een favoriet worden. Derde en afsluitende deel in de populaire en veel gelezen 'Belle Meade' serie - verwant aan de 'Belmont Mansion' reeks - en volgend op 'Fluister zacht haar naam'* en 'Op weg naar haar hart'**.

Specificaties

Nederlands | 9789051944693 | 364 pagina's

Titel Het hart als inzet : roman
Auteur Tamera Alexander
Secundaire auteur Margriet Visser-Slofstra
Type materiaal Boek
Uitgave Franeker : Uitgeverij Van Wijnen, [2018]
Overige gegevens 364 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: To wager her heart. - Grand Rapids, Mich. : Zondervan, 2017. - (Belle Meade plantation ; bk. 3)
ISBN 9789051944693
PPN 413987108
Genre romantische verhalen - historische roman - protestants milieu
Thematrefwoord Verenigde Staten; 19e eeuw
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Bell Meade serie
Boek

Bell Meade serie (2015-2018)

vol. dl. 3
Uitgeleend
Tamera Alexander