Toekomstig huis van de levende god
Boek

Toekomstig huis van de levende god (2018)/ Louise Erdrich, vertaald [uit het Engels] door Arjaan van Nimwegen en Thijs van Nimwegen

In het Minnesota van de nabije toekomst is een zwanger meisje op de vlucht voor de regering die alle baby's weghaalt bij hun moeders.

Aanwezigheid

Recensie

De 26-jarige Cedar, die als baby geadopteerd is door een liberaal Amerikaans echtpaar, is zwanger en op zoek naar haar Ojibwe familie omdat ze wil weten of er genetische ziektes in de familie zijn. De wereld om Cedar heen verandert echter razendsnel en is vol nieuwe onbekende gevaren: dieren veranderen in prehistorische monsters, het is bloedheet, er is nauwelijks voedsel voorradig, het internet valt uit. De regering laat alle zwangere vrouwen verplicht opnemen en Cedar slaat op de vlucht. In haar dagboek vertelt ze haar belevenissen en overpeinzingen aan haar ongeboren kind in de hoop dat deze het ooit zal lezen. De Amerikaanse auteur (1954) beschrijft een afschrikwekkende toekomst die onafwendbaar lijkt. Zij heeft een groot oeuvre op haar naam staan.

Specificaties

Nederlands | 9789403103402 | 304 pagina's

Titel Toekomstig huis van de levende god
Auteur Louise Erdrich
Secundaire auteur Arjaan van Nimwegen ; Thijs van Nimwegen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2018
Overige gegevens 304 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Future home of the living god. - New York : HarperCollins Publishers, (c)2017
ISBN 9789403103402
PPN 413355942
Genre science-fiction
Taal Nederlands