Zooo happy!
Boek

Zooo happy! mijn maffe leven bij El Paradiso ([2018])/ Fiona Rempt, met illustraties van Kristel Steenbergen

De vader van Lux (8, ik-figuur) heeft weinig tijd voor haar. Hij is verliefd op Marcia, een fotomodel. Samen met haar zoon Krijn (13) gaan ze op vakantie. Al snel loopt Lux weg en sluit zich aan bij een circus. Ze schrijft over haar avonturen in haar krabbelboek. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Lux' vader, de beroemde kunstenaar Tata, is tot over zijn oren verliefd op Marcia, een vreselijk vals zeurmens. Lux (8, ik-figuur) vindt het dan ook afschuwelijk als ze met zijn allen op vakantie gaan, want dan zit ze ook nog eens opgescheept met Marcia's stinkende zoon. Algauw loopt alles uit de hand en loopt Lux weg. Ze sluit zich aan bij een rondreizend circus, en daarmee opent ze haar vaders ogen, want hij zet een punt achter zijn relatie. Haar vader is al snel weer tot over zijn oren verliefd, maar deze keer vindt Lux dat helemaal niet erg, zeker niet als dat betekent dat ze bij het circus gaan wonen! Ze heeft het geweldig naar haar zin met haar nieuwe vriendin Luna. Maar dan gaat er van alles mis. Kunnen ze nog wel bij het circus blijven? Bind-up van twee eerder verschenen boeken (Lux*, 2010 en Lux & Luna**, 2011), met een kleine toegift over verliefdheid. Wat oppervlakkig, maar vrolijk en vlot leesbaar meidenverhaal in dagboekstijl, met veel strooi-illustraties, krantenberichtjes en handgeschreven opmerkingen tussendoor. Kleurrijk en aansprekend omslag, met leeslint met hartje. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020674477 | 303 pagina's

Titel Zooo happy! : mijn maffe leven bij El Paradiso
Uniforme titel Lux Lux en Luna
Auteur Fiona Rempt
Secundaire auteur Kristel Steenbergen
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2018]
Overige gegevens 303 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Eerder verschenen onder de titel: Lux. - Amsterdam : Pimento, 2009 + en Lux en Luna. - Amsterdam : Pimento, 2011
ISBN 9789020674477
PPN 41328199X
Thematrefwoord Vader-dochter relatie ; Dagboeken ; Vakanties ; Circussen
Taal Nederlands