Lomps vliegtuig zoekboek
Boek

Lomps vliegtuig zoekboek ([2017])/ Stephan Lomp

Wat een drukte op het vliegveld van Broemburg! Overal vliegen of staan vliegtuigen, rijden auto's en vrachtwagens en lopen reizigers rond. Zie je professor Louis in zijn raketauto? En zie je piloot Pingo, zakenman Liam en Pelo Pelikaan? Groot hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde, gedetailleerde zoekplaten. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Groot, staand formaat aanwijs- en zoekboek over vliegtuigen, met vier zoekplaten op dubbele, hardkartonnen pagina's met twee afgeronde hoeken. Het is een drukte van belang want heel Broemberg stijgt op. Het wemelt van vliegtuigen aan de hemel, maar ook op de grond is het een drukte van belang. Om wat orde in de chaos te scheppen staan op de eerste dubbele pagina voorafgaand aan de zoekplaten 27 kleine tekeningen met bijbehorende zoekopdrachten vermeld. Op de achterflap worden nog twaalf zoeksituaties geschetst. Enkele voorbeelden: 'Hoe geraakt Bert bij zijn vriendin?' en 'Piloot Pingo krijgt een vrolijke verrassing'. Het is niet eenvoudig om in de zeer gedetailleerde platen de antwoorden te vinden. Daarom is het ook als aanwijs- of vertelboek bruikbaar, zeker als de peuter wat ongeduldig van aard is. De gestileerde, kleurrijke illustraties bevatten humoristische elementen. De tekst beperkt zich tot de onderschriften bij de zoekopdrachten en de flaptekst. De zoekplaten zelf bevatten geen tekst. In dezelfde opzet verschenen eerder 'Lomps auto zoekboek' en 'Lomps bouw zoekboek'*. Eenvoudige en qua omvang beperkte uitgave. Voor speurneuzen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462913110

Titel Lomps vliegtuig zoekboek
Uniforme titel Vliegtuig zoekboek
Auteur Stephan Lomp
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2017]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits. - Rugtitel: Vliegtuig zoekboek. - Illustraties: Stephan Lomp - Vertaling van: Lomps Flugzeug Wimmelbuch. - Berlin : Wimmelbuchverlag, (c)2013
ISBN 9789462913110
PPN 417368666
Thematrefwoord Vliegtuigen ; Luchthavens ; Zoekboeken
Taal Nederlands