Vietnam
Boek

Vietnam (2018)/ James Sullivan, fotografie: Kris LeBoutillier ; vertaling [uit het Engels]: Aniek Njiokiktjien, Maarten Schellekens ; redactie en productie Nederlandse vertaling: Deul & Spanjaard Boekproducties, Groningen

Recensie

Nederlandstalige uitgave van de National Geographic Reisgids. Een mooie lay-out maakt de omvangrijke gids goed toegankelijk. De gids start met een hoofdstuk over geschiedenis en cultuur met aparte paragrafen over de Vietnamese keuken, cultuur en religie. Op pagina 59 begint de gids met de hoofdstad Hanoi en omgeving. Vervolgens komt het gehele land, met bijna 87 miljoen inwoners, aan bod van het noorden, Centraal-Vietnam, Hué, de kust, de hooglanden, Ho Chi Minh-stad tot de Mekongdelta. De beschreven onderwerpen zijn goed gekozen, er is veel aandacht voor cultuur. Het boek eindigt met 30 pagina's reisinformatie en een lijst met accommodaties. Prachtig als kennismaking al was het maar vanwege de fotografie. De gids is rijk geïllustreerd met een groot aantal detailkaarten en foto's in kleur en met name de (vaak opengewerkte) reconstructietekeningen zijn heel verhelderend. De uitslaande flappen bevatten overzichtskaarten. Met register. Gedrukt op glossy papier in een klein lettertype.

Specificaties

Nederlands | 9789021568294 | 270 pagina's

Titel Vietnam
Auteur James Sullivan
Instelling /Deul & Spanjaard, Groningen
Secundaire auteur Kris LeBoutillier ; Aniek Njiokiktjien
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave [Utrecht] : National Geographic Reisgids, 2018
Overige gegevens 270 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : Kosmos, 2007 - Met register - Vertaling van: Vietnam. - Third edition. - Washington, D.C. : The National Geographic Society, 2014. - (National Geographic traveller)
ISBN 9789021568294
PPN 413571823
Rubriekscode Vietnam 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vietnam; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Vietnam

Relaties/Serie

National Geographic reisgids
Boek

National Geographic reisgids een eeuw aan reiservaring in elke gids (2002-...)

vol. Vietnam
Uitgeleend