Ridder Zeldenmoed
Boek

Ridder Zeldenmoed (2018)/ Josina Intrabartolo, met illustraties van Martine Goudappel

Tristan werkt als page op het kasteel van zijn oom. Hij wil later dolgraag ridder worden. Maar zijn vader noemt hem 'ridder Zeldenmoed', omdat hij gevoelig en voorzichtig is. Zal Tristan zijn droom kunnen waarmaken? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tristan is een jongen die als page werkt op het kasteel van zijn oom. Tristan wordt door zijn vader 'ridder Zeldenmoed' genoemd, omdat hij gevoelig en voorzichtig is en later dolgraag ridder wil worden. Vader denkt niet dat dat gaat lukken; hij vindt Tristan maar een bangerik. Zijn oom heeft er meer vertrouwen in en organiseert een wedstrijd waaruit moet blijken wie de beste page van het kasteel is. Zou Tristan de strijd kunnen winnen? Dit spannende boek vol onverwachte avonturen bestaat voor het grootste gedeelte uit een vlot lopend, goed geschreven verhaal. Op enkele bladzijden achterin wordt de link gelegd naar hooggevoeligheid, met veel informatie en écht bruikbare tips. Met eenvoudige, kleine zwart-witillustraties. Hoewel dit verhaal zich afspeelt in lang vervlogen tijden, heeft het een eigentijds karakter en draagt het een boodschap uit die ook nu nog gehoord mag worden. Voor sommige kinderen zijn de gevoelens en gevoeligheid van Tristan wellicht herkenbaar. De positieve boodschap kan dan een steentje bijdragen aan het vergroten van de moed en het zelfvertrouwen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491687549 | 96 pagina's

Titel Ridder Zeldenmoed
Auteur Josina Intrabartolo
Secundaire auteur Martine Goudappel
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Bennekom] : Scrivo Media, 2018
Overige gegevens 96 pagina's - zwart-wit illustraties - 25 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Voor iedereen die dapper genoeg is om zichzelf te zijn - 1e druk met illustraties van Dinie de Zeeuw: (c)2012
ISBN 9789491687549
PPN 416262198
Genre historische roman
Thematrefwoord Sensitiviteit ; Ridders ; Wensdromen
Taal Nederlands