Darkest hour
DVD

Darkest hour ([2018])/ written by Anthony McCarten, directed by Joe Wright

In mei 1940 wordt Churchill premier en vormt op verzoek van George VI een oorlogskabinet. Hij moet besluiten of hij vredesonderhandelingen wil voeren met Nazi-Duitsland of meedoen aan de oorlog.

Aanwezigheid

Recensie

Biografisch oorlogsdrama van Joe Wright (Atonement; Anna Karenina) met in de hoofdrol Gary Oldman (The space between us; Tinker, tailor, soldier, spy). In mei 1940 volgt Churchill Neville Chamberlain op als premier en vormt op verzoek van George VI een oorlogskabinet waarin onder meer Chamberlain en Viscount Halifax ministers worden. Churchill moet besluiten of hij vredesonderhandelingen wil voeren met Nazi-Duitsland of meedoen aan de oorlog en zijn partij en regering daarvan overtuigen. Het verhaal eindigt in juni 1940 met de evacuatie van de Britse troepen uit Duinkerken en met Churchills beroemde toespraak 'We shall fight on the beaches ...' Kristin Scott Thomas is Churchills vrouw Clementine, Lily James zijn secretaresse Elizabeth Layton, Ben Mendelsohn is George VI. De recensenten geven 3 1/2 - 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) vol vaart en humor verteld oorlogsdrama. Maar de film is van acteur Gary Oldman, die onherkenbaar (én fantastisch) is als Churchill en over de hele linie sterk tegenspel krijgt. (...)' Make-up artiest Kazuhiro Tsuji kreeg een Oscar voor Beste make-up, Oldman won zowel een Oscar als een Golden Globe en een BAFTA voor Beste acteur.

Specificaties

Engels | 5053083146207

Titel Darkest hour
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Joe Wright ; Gary Oldman ; Anthony McCarten
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 120 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Gary Oldman. - Engels gesproken, drie talen nagesynchroniseerd waaronder Frans , zes talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Groot-Brittannie : Working Title, 2017
ISBN 5053083146207
PPN 417059701
Genre oorlogsroman - biografie
Thematrefwoord Churchill, Winston
Taal Engels