Médecin de campagne
DVD

Médecin de campagne ([2018])/ un film de Thomas Lilti

Wanneer bij huisarts Jean-Pierre kanker wordt vastgesteld, krijgt hij hulp in zijn drukke plattelandspraktijk van de pas afgestudeerde, stadse Nathalie.

Aanwezigheid

Recensie

Tragikomedie van Thomas Lilti (Hippocrate) met in de hoofdrol François Cluzet (Intouchables; Les petits mouchoirs). Jean-Pierre werkt al vele jaren als huisarts op het Noord-Franse platteland. Hij heeft een drukke praktijk en staat dag en nacht klaar voor zijn patiënten. Wanneer bij hem kanker wordt vastgesteld, stuurt zijn specialist hem als hulp de net afgestudeerde Nathalie (Marianne Denicourt). Jean-François weigert het rustig aan te doen en stelt zijn stadse collega sterk op de proef. De recensenten geven 3 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 25-1-'18): '(...)Thomas Lilti, die naast scenarist en regisseur ook arts is, bekijkt de plattelandspraktijk door een roze bril. (...) beproefd recept (...) vaardig gefilmd (...) onderhoudend; het is best prettig toeven in die liefdevol geschetste wereld, waar problemen nooit echt een probleem zijn.' In Frankrijk was de film een grote bioscoophit en Cluzet kreeg een nominatie voor de César voor Beste acteur.

Specificaties

Frans | 9789461875495

Titel Médecin de campagne
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thomas Lilti ; Francois Cluzet ; Marianne Denicourt
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cherry Picker, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (102 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: François Cluzet, Marianne Denicourt. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : 31 Juin Films, 2016
ISBN 9789461875495
PPN 417220669
Genre dokters-, verpleegsters- en ziekenroman
Taal Frans