La novia del desierto
DVD

La novia del desierto ([2018])/ réalisation Cecilia Atán, Valeria Pivato

De 54-jarige Teresa is per bus onderweg door de woestijn. Wanneer ze tijdens een stop haar tas met al haar bezittingen kwijtraakt krijgt ze hulp van marktkoopman Miguel 'El Gringo'.

Aanwezigheid

Recensie

Speelfilmdebuut van de Argentijnse regisseurs Cecilia Atán en Valeria Pivato met in de hoofdrol de Chileense topactrice Paulina García (Gloria; Little men). De 54-jarige Teresa werkt al veertig jaar als inwonend huishoudster bij een familie in Buenos Aires. Wanneer de familie het huis verkoopt, wordt ze ontslagen. Noodgedwongen accepteert ze een nieuwe betrekking in San Juan, een reis van 1000 km per bus door de woestijn. Onderweg raakt ze haar tas met al haar bezittingen kwijt en marktkoopman Miguel 'El Gringo' (Claudio Rissi) is de enige die haar wil helpen. Samen trekken zij in zijn camper door de woestijn, op zoek naar haar tas. De recensenten geven 3 sterren. Pauline Kleijer (Volkskrant 22-11-'17) vindt de film sympathiek, maar ook te gladjes en voorspelbaar. Dana Linssen (NRC 21-11-'17) echter concludeert: 'Het siert de bescheiden, bijna onspectaculaire vertelling dat de beide regisseurs niet meer nodig hebben dan de kinderlijke charme van de handelsreiziger El gringo om Teresa te laten ontwaken. Want deze kleine bitterzoete romantische roadmovie gaat precies daarover: het wonderbaarlijke vermogen van actrice Paulina García om te stralen als de opkomende zon.' In Cannes geselecteerd voor Un Certain Regard en genomineerd voor de Gouden Camera.

Specificaties

Spaans | 5051083129718

Titel La novia del desierto
Uniforme titel The desert bride
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Cecilia Atán ; Valeria Pivato ; Paulina García ; Claudio Rissi
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (74 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Paulina García, Claudio Rissi. - Spaans gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Argentinië, 2017 - Internationale titel: The desert bride
ISBN 5051083129718
PPN 417452381
Taal Spaans