Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
The shape of water
DVD

The shape of water ([2018])/ directed by Guillermo del Toro

In 1962 trekt een schoonmaakster zich het lot aan van een amfibisch wezen dat in een geheim overheidslaboratorium gevangen wordt gehouden.

Aanwezigheid

Recensie

Fantasyfilm van Guillermo del Toro (Hellboy; Pacific rim) met in de hoofdrol Sally Hawkins (Maudie; Fingersmith). In 1962, tijdens de Koude Oorlog, werkt de eenzame Elisa als schoonmaakster in een overheidslaboratorium. Ze kan niet praten, maar wel horen en communiceert met gebarentaal. Elisa en haar bevriende collega Zelda (Octavia Spencer) ontdekken een geheim experiment: in een grote tank wordt een amfibisch wezen uit Zuid-Amerika gevangen gehouden en onderworpen aan wrede testen. Tussen Elisa en het waterwezen (Doug Jones) ontstaat een nauwe band. De recensenten geven 4 of 5 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): 'Wonderschoon, maar vilein sprookje van de Mexicaanse horrormeister Del Toro (...) Parallellen met het Mexico-bashen door Trump liggen voor de hand en zijn ook zo bedoeld door de Mexicaan Del Toro. Maar The Shape of Water is veel meer romantisch drama dan politiek pamflet. (...)' Genomineerd voor dertien Oscars, winnaar van vier, waaronder Beste film en Beste regie.

Specificaties

Engels | 8712626082347

Titel The shape of water
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Guillermo del Toro ; Sally Hawkins ; Octavia Spencer ; Michael Shannon
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 118 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon. - Engels gesproken, meedere talen nagesynchroniseerd, meerdere talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Double Dare You, 2017
ISBN 8712626082347
PPN 417387571
Genre science-fiction
Taal Engels