Meneer Pluizenbol
DVD

Meneer Pluizenbol ([2016])/ a film by Barry Sonnenfeld

Rebecca wil heel graag een kat voor haar elfde verjaardag. Haar vader, een succesvol zakenman, komt tijdens een ongeval terecht in het lichaam van de kater die hij voor haar gekocht heeft. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Eerste jeugdfilm van de Amerikaanse regisseur Barry Sonnenfeld (Men in Black) met in de hoofdrollen Kevin Spacey en Jennifer Garner. Tom Brand is een succesvolle zakenman in New York wiens bedrijf FireBrand bijna klaar is met het bouwen van de hoogste wolkenkrabber van het noordelijk halfrond. Veel tijd voor zijn vrouw Lara en zijn dochter Rebecca heeft hij niet. Rebecca wil heel graag een kat voor haar elfde verjaardag en onder tijdsdruk belandt Tom in de kattenwinkel van een mysterieuze man waar hij de kater Meneer Pluizenbol koopt. Op weg naar huis krijgt Tom tijdens een onweer een bizar ongeluk en ligt in coma in het ziekenhuis, maar zijn geest komt terecht in het lichaam van de kater. De eigenaar van de dierenwinkel geeft Tom één week de tijd om het contact met zijn familie te herstellen. De stemmen van Tom/Meneer Pluizenbol en van Lara worden nagesynchroniseerd door Barry Atsma en Nicolette van Dam. Berend Jan Bockting (Volkskrant 6-10-'16) noemt het een kluchtig, overgeacteerd formulewerkje. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5412370832924

Titel Meneer Pluizenbol
Uniforme titel Nine lives
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Barry Sonnenfeld ; Kevin Spacey ; Jennifer Garner ; Christopher Walken
Type materiaal DVD
Uitgave Braine-l'Alleud : Belga Home Video, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 84 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Kevin Spacey, Jennifer Garner, Christopher Walken, Malina Weissman. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, Nederlands of Vlaams, ondertiteld in Frans of Nederlands - Videoversie van de film: Frankrijk : EuropaCorp, (c)2016 - Oorspronkelijke titel: Nine lives - Bevat ook onder andere: Katten-bloopers ; Achter de schermen ; De katten van Meneer Pluizenbol
ISBN 5412370832924
PPN 408810998
Thematrefwoord Katten ; Gezin
Taal Engels