Terrarium
Boek

Terrarium 33 x groen in glas (2018)/ Anna Bauer & Noam Levy, fotografie van Rebecca Genet ; vertaling [uit het Frans]: Ingrid Buthod-Girard ; redactie en productie: Vitataal

Stapsgewijze uitleg in woord en beeld voor het creeeren van drieendertig natuurgebieden in het klein in een open of gesloten terrarium, met informatie over materiaal, planten, verzorging.

Aanwezigheid

Recensie

Een mini-Krügerpark in huis? Het Zwarte Woud of de Machu Picchu in miniformaat onder een glazen stolp in je huiskamer? In dit boek lees en zie je - stap voor stap - hoe je de flora van deze en dertig andere bijzondere natuurgebieden - van jungle tot berglandschap - in het klein in een open of gesloten terrarium creëert. Hoe werkt fotosynthese en de waterkringloop, hoe bouw je een goede bodem op en hoe herken je ziekten? Alle essentieel voor een mooi en gezond tropisch, (semi)woestijn of gematigd klimaat in glas. Welke planten gedijen goed in een terrarium en welke boompjes spelen daarin de hoofdrol. In het plantenoverzicht staat een summiere, maar duidelijke omschrijving. Er is al veel verschenen op het gebied van groen in huis. Dit uit het Frans vertaalde boek is goed opgebouwd, deskundig, origineel en met veel aansprekend beeldmateriaal in kleur. En het past helemaal binnen de groene woontrend van nu. Met beknopte verklarende woordenlijst, nuttige (internet)adressen, een foto-overzicht van de projecten en een plantenregister.

Specificaties

Nederlands | 9789089897725 | 223 pagina's

Titel Terrarium : 33 x groen in glas
Auteur Anna Bauer
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Noam Levy ; Rebecca Genet ; Ingrid Buthod-Girard
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Houten : Terra, 2018
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Terrarium. - Marabout, (c)2016
ISBN 9789089897725
PPN 413370283
Rubriekscode 637.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kamerplanten; Flessen ; Terraria
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Kamerplanten