We're here to get you uked
Boek

We're here to get you uked leer ukelele spelen in een weekend (april 2018)/ Barbara Tammes & Liselotte Goed, muziek: Shanin Blake ; muzieknotatie Shanin Blake: Liselotte Goed en Janina Stopperka

Basisboek om ukelele te leren spelen met akkoorddiagrammen en strumschema's. Tevels leen- en inspiratieboek over de ukelele.

Aanwezigheid

Recensie

Barbara Tammes en Liselotte Goed rekenen met dit unieke en complete muziekboek resoluut af met alle vooroordelen over muziek leren spelen en ukeleles. In samenwerking met singer-songwriter Shanin Blake is een sprankelend en voor iedereen - ook als je denkt dat je écht niet muzikaal bent - toegankelijk boek ontstaan waarin ze je enthousiast maken voor het spelen op de ukelele. Je hoeft geen noten te kunnen lezen en wat op de cover staat, maken ze waar: na één weekend speel je ukelele en ben je eraan verslaafd. Dat laatste staat er niet, maar de kans is beslist aanwezig. De grote kracht van hun onderlinge samenwerking zit erin dat ze ieder op een verschillende manier ukelele spelen: Liselotte intuïtief en Barbara verstandelijk. Vanuit die verschillende benaderingswijzen is deze methode bedacht; met visueel duidelijke schema's voor de linkerhand, de akkoordgrepen, en de rechterhand, het aanslaan (strummen). Een groot hardcover boek mét leeslint, leuke leesteksten, mooie vormgeving met veel fotomateriaal, een bijbehorende website en een YouTubekanaal met speelvoorbeelden. Geschikt voor een groot publiek maar zal m.n. het festivalpubliek aanspreken door de zonnige sfeer. Kwalitatief uitstekend en heel aantrekkelijk qua vormgeving. Aanrader.

Specificaties

Nederlands | 9789463140454 | 159 pagina's

Titel We're here to get you uked : leer ukelele spelen in een weekend
Auteur Barbara Tammes
Secundaire auteur Liselotte Goed ; Shanin Blake
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Utrecht] : Snor, april 2018
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 31 cm
Annotatie In colofon: tekst en illustraties: Barbara Tammes
ISBN 9789463140454
PPN 417357257
Rubriekscode 786.39
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ukelelespel
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Snaarinstrumenten