Het einde voor beginners
Boek

Het einde voor beginners een moeder, een dochter en de droom van een gelukkig afscheid (2018)/ Chazia Mourali, redactie: Henk Pröpper

Een journaliste beschrijft de laatste levensfase en het overlijden van haar moeder, die leed aan een onbehandelbare vorm van kanker, en geeft daarbij adviezen aan mensen die in een vergelijkbare situatie verkeren.

Aanwezigheid

Recensie

Op een zeer open en menselijke wijze worden door de dochter van een nog jonge moeder met kanker de gebeurtenissen beschreven na de mededeling 'medisch niet meer behandelbaar'. Het uitgebreide verhaal van alle gebeurtenissen en emoties maakt duidelijk dat artsen en ziekenhuispersoneel niet altijd in staat zijn op de juiste wijze om te gaan met de gevoelens en vragen van patiënten en hun directe naasten. Informatie betreffende de gebeurtenissen in de laatste levensgang, van nazorg, ziekenhuisbezoeken en acceptatie van de naderende dood worden uitgebreid besproken. De ervaringen, afgewisseld met uitgebreide adviezen over hoe om te gaan met organisaties, behandelaars, eigen gevoelens en gevoelens van de patiënt, kunnen een steun en leidraad zijn voor hen die met een vergelijkbare onontkoombare situatie worden geconfronteerd. De schrijfster is journaliste.

Specificaties

Nederlands | 9789000350353 | 239 pagina's

Titel Het einde voor beginners : een moeder, een dochter en de droom van een gelukkig afscheid
Auteur Chazia Mourali
Secundaire auteur Henk Pröpper
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Houten : Spectrum, 2018
Overige gegevens 239 pagina's - 22 cm
ISBN 9789000350353
PPN 416927041
Rubriekscode 605.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kankerpatiënten; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Kanker