Danskriebels
Boek

Danskriebels 23 bekende dansen uit alle hoeken van de wereld ([2018])/ concept: Kapitein Winokio, Winok Seresia en Greet Meert, tekst en compositie: Winok Seresia & Greet Meert ; mede-componisten en schrijvers: Ivan Smeulders, Stoffel Verlackt, Johann Strauss, Léo Delibes ; musici: Winok Seresia, Ivan Smeulders, Stoffel Verlackt, Marie-anne Coppens, Wietse Meys, Emile Verstraeten & Greet Meert ; fotografie: Inge Van Zomeren

Dans samen met Kapitein Winokio de hiphop, een Afrikaanse dans, Kakkerlakkendans en de stepdance. Bevat 18 liedteksten, die alle (met vijf instrumentale nummers) op de cd zijn te beluisteren. Met kleurenfoto's waarop je kinderen ziet dansen. Vanaf ca. 3 t/m 7 jaar.

Recensie

Heb je zin in een buikdans, de charleston, hiphop of een kieteldans? De uitgave en cd bevatten 18 liedjes (en op de cd ook vijf instrumentale nummers), die zijn gebaseerd op bekende dansnummers van over de hele wereld. In de vierkante uitgave staat op elke linkerpagina een paginagrote kleurenfoto met een dansend kind tegen een kleurrijke, grafische achtergrond. Hij/zij is afgebeeld in een bij de dans passende outfit en grappige, vaak kartonnen accessoires uit het desbetreffende land. Op de rechterpagina zijn de naam van het gebied/land en de liedtekst afgedrukt. Deze gaat over de dans zelf of is fantasie, geschreven op basis van rijm, fantasiewoorden en (klank)grapjes. Twee teksten (dronken zeeman en vogelke) zijn qua inhoud niet zo geschikt voor in de klas, maar voor thuis zijn ze best grappig. De zang en de begeleidende muziek zijn goed verzorgd. Praktisch alle nummers hebben een lekker aanstekelijk ritme waar je vrolijk van wordt en waarbij je wel mee móet bewegen. Door alle verschillende muziekstijlen is dit een leuke, vrolijke uitgave geworden, om in te bladeren, naar te luisteren, bij mee te zingen en op te dansen. Uitleg over de dansen wordt niet gegeven. Vanaf ca. 3 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490378486 | 49 pagina's

Titel Danskriebels : 23 bekende dansen uit alle hoeken van de wereld
Auteur Winok Seresia
Secundaire auteur Greet Meert ; Inge Van Zomeren
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Kapitein Winokio, [2018]
Overige gegevens 49 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm - cd
Annotatie Aan de kop van de titelpagina: Kapitein Winokio
ISBN 9789490378486
PPN 417980760
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dansen ; Kinderliedjes ; Kinderdansen
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes