Blauwe Wereld
Boek

Blauwe Wereld (2016)/ Jack Vance, vertaling [uit het Engels] Jaime Martijn

Afstammelingen van de overlevenden van een verongelukt ruimteschip worden bedreigd door een reusachtig, visachtig wezen.

Aanwezigheid

Recensie

Spatterlight is een uitgeverij die actief is om de erfenis van Jack Vance in leven te houden en van plan is om al het werk van Vance in het Nederlands uit te geven. Deze uitgave is het dertigste deel in 'Het Verzameld Werk van Jack Vance'. Dit verhaal toont niet Vance's sterkste schrijfkunsten. Dit komt vooral doordat het verhaal relatief plat is. Waar Vance in ander werk soms grappig uit de hoek komt, is dat nu niet het geval. Vance gebruikt hier een klassiek fantasy-stramien, namelijk dat van een geïsoleerde samenleving die met gebruikmaking van dwang bestuurd wordt door een religieuze kaste. Tot op het moment dat een mannelijke held - in dit geval Sklar Hast - het tegen de kaste opneemt. De mensen leven op vlotten in een gigantische oceaan, waarin gepantserde zeebeesten leven. Een van die beesten wordt door de kaste vereerd en gebruikt om de vlotbewoners te terroriseren. De personages blijven echter van bordkarton en de setting is cliché. Dit boek is daarom wellicht weggelegd voor de liefhebbers van Jack Vance, maar het is te hopen dat deze titel niet de allereerste kennismaking is met het oeuvre van deze gevierde sciencefiction- en fantasy-auteur.

Specificaties

Nederlands | 9781619472600 | 176 pagina's

Titel Blauwe Wereld
Auteur Jack Vance
Secundaire auteur Jaime Martijn
Type materiaal Boek
Uitgave Amstelveen : Spatterlight, 2016
Overige gegevens 176 pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Assen : Born, 1970. - (Born pockets. Science fiction ; 22) - Vertaling van: The blue world. - New York : Ballantine Books, 1966
ISBN 9781619472600
PPN 411957430
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Verzameld werk
Boek

Verzameld werk (2016-...)

vol. 30
Uitgeleend
Jack Vance