Kleine Mol raast maar door
Boek

Kleine Mol raast maar door ([2018])/ Anna Llenas, Nederlandse tekst [uit het Spaans] van M.E. Ander

Kleine Mol kan nooit stil zitten. Hij is snel afgeleid en zijn klasgenoten vinden hem maar raar. Zijn ouders roepen de hulp in van Rosa de Drukte Dokter. Langzamerhand leert Kleine Mol hoe hij met deze drukte (ADHD) om moet gaan. Prentenboek met dynamische collages in kleur. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleine Mol barst van de energie. Hij rent alsmaar rond, raakt snel afgeleid en maakt dingen stuk, zowel thuis als op school. Doordat hij zo druk is, vinden zijn klasgenoten hem maar raar. Hij heeft hulp nodig, besluiten zijn ouders, en ze vragen de Drukte Dokter om advies. Kleine Mol gaat elke week naar haar toe. Ze spelen samen, knutselen en praten over de dingen die hij moeilijk vindt. Langzamerhand leert Kleine mol langer stil te zitten, ontdekt hij waar hij blij van wordt, en hij leert bovendien dat hij precies goed is zoals hij is. En wanneer hij op school meedoet aan een knutselproject, verrast hij iedereen op een positieve manier. Een met zorg gemaakt prentenboek, waarin voor jonge kinderen helder wordt uitgelegd wat het betekent als je een druk kind bent en bijvoorbeeld ADHD hebt. De speelse illustraties bestaan uit uitgeknipte en met verf en krijt ingekleurde kartonnen personages en voorwerpen, waarbij de beweeglijkheid van Kleine Mol schetsmatig wordt weergegeven. Een aanrader voor wie jonge kinderen wil leren wat bijvoorbeeld ADHD inhoudt. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166422

Titel Kleine Mol raast maar door
Auteur Anna Llenas
Secundaire auteur M.E. Ander
Type materiaal Boek
Uitgave [Rijswijk] : De Vier Windstreken, [2018]
Overige gegevens 50 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Illustraties zijn foto's van papier gemaakte voorstelling - Vertaling van: Talpet terratrèmol. - Barcelona : Editorial Flamboyant S.L., (c)2017
ISBN 9789051166422
PPN 41336819X
Rubriekscode 464.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen ADHD-kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord ADHD