Valentijnsdag
Boek

Valentijnsdag ([2018])/ Sally Lee, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Corian Linnemans

Op 14 februari vieren we Valentijnsdag. Weet jij waarom? Lees ook welke gebruiken erbij horen. Met grote kleurenfoto's, vertelwoorden (voor o.a. vergroten woordenschat) en een website met o.a. luisterversie. Onder begeleiding vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze uitgave over Valentijnsdag is een uit het Engels vertaald boek in de subserie 'Favoriete feesten'* binnen de reeks 'Vertel maar'. Op het omslag staat dat het geschikt is voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Maar de informatie in dit prentenboek is te ingewikkeld voor deze leeftijdsgroep. Het hoe en waarom van deze feestdag wordt aan de hand van historische en religieuze informatie uitgelegd. Zo komen we ook te weten waarom en sinds wanneer er valentijnskaarten worden verstuurd. De korte teksten, zo'n drie zinnen op een dubbele bladzijde, zijn ook bedoeld om de woordenschat van de leerlingen te vergroten. Zogenaamde vertelwoorden staan in een apart kader (in de vorm van een rood hartje) op de bladzijde en de leerkracht kan deze woorden extra aandacht geven tijdens het (voor)lezen. Voor de teksten is een grote letter gebruikt. Achter in het oblong boek is er nog een pagina met moeilijke woorden met de bijbehorende uitleg. Ook deze woorden zijn voor de aangegeven leeftijdsgroep te moeilijk. Het boek bevat een code waarmee online extra's wordt geboden, zoals voorlezen, online lezen, videofilmpjes. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411752 | 24 pagina's

Titel Valentijnsdag
Auteur Sally Lee
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: A short history of Valentine's day. - Capstone Press, (c)2016
ISBN 9789463411752
PPN 412773961
Rubriekscode 908.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Valentijnsdag
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Valentijnsdag

Relaties/Serie

Favoriete feesten
Boek

Favoriete feesten (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Sally Lee
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend