De haven & de picknick
Luisterboek

De haven & de picknick ([2018])/ Karina Schaapman, voorgelezen door Dieuwertje Blok

De muisjes Sam en Julia wonen allebei in het Muizenhuis, waar nog veel meer muizenfamilies wonen. Samen beleven ze avonturen in de haven en tijdens de picknick. Hoorspelachtige vertelling met muziek en geluidseffecten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierde luisterboek* met verhalen uit twee Muizenhuis-boeken van Karina Schaapman, voorgelezen door Dieuwertje Blok. De muisjes Sam en Julia wonen in Het Muizenhuis. Julia woont er alleen met haar moeder en Sam met heel veel familieleden. De verlegen Sam en de durfal Julia vullen elkaar goed aan en samen beleven ze allerlei avonturen. In 'De haven'** gaan de muisjes op bezoek bij opa Zeeman. Op de scheepswerf horen Sam en Julia over de pieremegoggelrace. Daar willen ze aan meedoen! Ze gaan meteen een bootje bouwen. In 'De picknick'*** willen Sam en Julia gaan picknicken met de kleine drieling. Maar hoe krijgen ze hun kar met lekkere spullen naar beneden? Gelukkig zijn er altijd buren in het Muizenhuis die willen helpen. De korte verhaaltjes zijn sfeervol, maar soms braaf of clichématig. De poppenhuisfoto's die in de boeken een belangrijke rol spelen moet de luisteraar er zelf bij denken, maar de verhaaltjes zijn verrijkt met veel muziek (van Floor Minnaert) en met allerlei geluidseffecten waardoor het luisterboek op een hoorspel lijkt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047625858

Titel De haven & de picknick
Uniforme titel De haven De picknick De haven en de picknick
Auteur Karina Schaapman
Secundaire auteur Dieuwertje Blok
Type materiaal Luisterboek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Rubinstein bv, [2018]
Overige gegevens 1 cd (ruim 30 min.) - 12 cm
Annotatie Integrale weergave van 2 boeken onder de titel: De haven. - Amsterdam : Rubinstein, 2018 + en: De picknick. - Amsterdam : Rubinstein, 2017
ISBN 9789047625858
PPN 417474555
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Havens ; Boten ; Wedstrijden ; Picknicken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het Muizenhuis
Luisterboek

Het Muizenhuis (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Karina Schaapman